Cornel Dinu împlineşte azi 68 de ani…

Niciun comentariu

 

 

Cornel Dinu împlineşte azi 68 de ani! Mărturia cutremurătoare a legendei dinamoviste: “Aş vrea să plec cât mai repede din această lume…”

Cornel Dinu împlineşte astăzi 68 de ani, însă fostul jucător de legendă al lui  spune că nu se mai regăseşte în fotbalul şi mai ales în societatea zilelor noastre.

“Ce diferenţă este între frumuseţea tinereţii şi cât de urâtă este bătrâneţea. Dumnezeul să-l ierte, Fănuş Neagu, avea o explicaţie care nu pot să o spun de această dată, că bătrâneţea într-adevăr este groaznică! Şi mai mult de atât nu regret. Am trăit nişte vremuri extraordinare şi am cunoscut nişte oameni fantastici. Am jucat de fiecare dată cu gândul la marele public şi să încerc să îi creez bucuria unei execuţii, a unei reuşite. L-am respectat pe marele public, am lăcrimat de fiecare dată când mi s-a cântat imnul naţional, dar din păcate am ajuns la o vârstă în care necazurile, societatea în care am ajuns mă deprimă din toate punctele de vedere.

Regret foarte mult că tinereţea a fost atât de frumoasă, iar bătrâneţea îmi dă prilejul să constant că parcă acest neam, felul în care se comportă, nu este neamul meu! Nu am crezut că putem să fim atât de sălbatici, să distrugem, să avem capacitatea de distrugere, să fim atât de egoişti, atât de răi unii cu alţii. Trăiesc în suferinţă aceşti 68 de ani. O să supăr, dar parcă aş vrea să plec mai repede din această lume în care mă regăsesc foarte puţin sau aproape deloc….”, a declarat Cornel Dinu pentru DolceSport.

În prodigioasa sa carieră de fotbalist, Cornel Dinu a jucat 454 de meciuri în prima ligă şi a marcat 53 de goluri. A participat cu echipa naţională la Campionatul Mondial din 1970 şi a strâns 75 de selecţii şi 7 goluri pentru prima reprezentativă. Cu Dinamo, a câştigat şase titluri de campion, 2 Cupe ale României, a jucat în 33 de partide în competiţiile europene şi a fost desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist al României (1970, 1972 şi 1974).

Ca antrenor principal al lui Dinamo a câştigat două titluri de campion şi două Cupe, iar ca secund la echipa alb-roşie a contribuit la calificarea formaţiei în semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1984 şi a câştigat un campionat şi o Cupă în acelaşi an.

sursa

Category: Sport
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu