Controale amănunțite la graniță

  • njwc.info
  • noiembrie 20, 2015
  • 0

Poliția de Frontieră Română face verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, avertizând că timpii de așteptare pentru efectuarea formalităților pot crește. Poliția de Frontieră, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera româno-ungară, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, anunță purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, comisar șef Daniel Iancu.

„Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe. Ca urmare a acestui fapt, in punctele de frontiera de la granita cu statele vecine se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, „, precizează vineri într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntampine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Sursa: Cotidianul / Foto: www.gazetadinvest.ro

Lasă un răspuns