#Colectiv| 64 de cireși japonezi în memoria victimelor

  • njwc.info
  • aprilie 1, 2016
  • 0

Lucrările la monumentul dedicat victimelor din Colectiv au fost suspendate, vineri, de primarul Sectorului 4. De asemenea, edilul a decis să schimbe și conducerea Direcției care administrează parcurile. Urmează să fie lămurită şi legalitatea proiectului încredinţat unei firme din Olteniţa, cu un singur angajat.

Consiliul Local a hotărât prin vot ca în Parcul Lumea Copiilor să fie construit un Memorial dedicat victimelor din Clubul Colectiv. Conform primarului, s-ar planta doar 64 de cireşi japonezi.

Conducerea Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement Sector 4, cea care s-au ocupat de controversatul proiect, a fost suspendată de primărie. Edilul de sector a şi trimis corpul de control să facă verificări.

În urma sesizărilor din presă, primarul Sectorului 4 a demarat un control la Direcţia Parcurilor, a suspendat conducerea, controlul se face pe două etape, prima este de a verifica legalitatea construcţiei, dacă există autorizaţie de construcţie, certificat de urbanism, toate documentele necesare unei amenajări, iar cea de-a doua etapă priveşte efectiv achiziţia acestei amenajări, dacă a fost făcută conform ordonaţelor de urgenţă”, a declarat directorul interimar al Direcției, Alexandru Popescu.

În sistemul de achiziţii publice, Primăria a atribuit un contract pentru „lucrări de construcţie memorial Colectiv” în Parcul Lumea Copiilor. Cu toate acestea, primarul Sectorului 4 a susţinut iniţial că ar fi vorba doar despre o reamenajare peisagistică. Adică, amplasarea unor bănci şi plantarea a 64 de cireşi japonezi.

Aș considera că este important să îl vedeți când se termină. V-am spus că este o amenajare peisagistică complexă. Nu sunt un specialist în amenajări. Planul l-am văzut. E o discuție complexă vizavi de autonomiile care există în instituția Primăriei. Nu construim nimic acolo ci amenajăm peisagistic”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Deocamdată, nimeni nu a lămurit conţinutul exact al proiectului și nici cum a fost ales executantul. Acum trei săptămâni, Primăria Sectorului 4 a atribuit unei firme din Olteniţa, cu un singur angajat, contractul pentru un Memorial dedicat victimelor din Colectiv. Firma, specializată în construcţii metalice, ar urma să încaseze peste 321.000 de lei. Adică exact suma maximă permisă de lege în cazul contractelor încredinţate direct.

Locatarii zonei nu înţeleg rostul unui astfel de memorial în preajma locului unde sunt plasate grătarele pentru mici.

„Frumos din partea lor, dar nu aici”, a spus un locuitor din zonă.

„Eu sunt de acord cu acest monument să se înfiinţeze, dar primăria ar trebui să se intereseze mai mult. Ar trebui să îl facă mai aproape de locul tragediei”, a adăugat o altă persoană.

Niciun reprezentant al firmei nu a fost de găsit pentru eventuale lămuriri despre proiect. Primăria însă promite să facă asta după ce va primi rezultatele verificărilor Corpului de Control. Între timp, orice lucrări în parc au fost sistate.

Sursa:

Lasă un răspuns

www.engi.kiev.ua

cl24.com.ua

www.best-mining.com.ua