Cel puţin 52 de morţi şi 150 de răniţi într-un posibil atac sinucigaş în Pakistan

  • njwc.info
  • martie 27, 2016
  • 0

Cel puţin 52 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite într-un posibil atac sinucigaş comis într-un parc din oraşul Lahore, estul Pakistanului, în duminica Paştelui, iar cele mai multe dintre victime sunt femei şi copii, informează Reuters, citând reprezentanţi ai serviciilor de intervenţie şi oficiali din guvern.

Explozia a avut loc în apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor. Oraşul Lahore se află în statul Punjab din Pakistan.

Potrivit lui Salman Rafique, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din statul Punjab, cel puţin 52 de persoane au murit.

Bilanţul anterior era de 38 de morţi şi peste 100 de răniţi.

„Cel puţin 38 de persoane au murit în explozie”, a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, precizând că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Potrivit lui Jam Sajjad Hussain, un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie locale, bilanţul anterior era de 25 de morţi. El a adăugat că peste 100 de persoane au fost rănite, fiind transportate la mai multe spitale din oraş.

Oficialii serviciilor de securitate au declarat că peste 30 de corpuri au fost aduse în mai multe spitale din oraş.

Poliţia investighează atacul, pentru a descoperi dacă a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de atac operat de la distanţă printr-un dispozitiv exploziv.

„Nu putem spune dacă a fost vorba de un atac sinucigaş, dar lucrurile se vor clarifica în curând”, a declarat Haider Ashraf, din cadrul operaţiunilor de poliţie din Lahore said.

Pakistan, un stat cu o populaţie de 190 de milioane de locuitori, se confruntă cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare şi mai proster din ţară.

sursa: ; foto: 

Lasă un răspuns

www.best-products.reviews

https://progressive.ua

https://best-cooler.reviews