Captura uriasa de COCAINA la Timisoara! Valoreaza peste 100.000 de euro! Cum au pus mana procurorii DIICOT pe un traficant periculos? VIDEO

  • njwc.info
  • martie 3, 2016
  • 0

TIMISOARA. Lovitura spectaculoasa data traficantilor de droguri pe axa Columbia – Romania – Spania, data de procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata si Antidrog Timisoara.

Acestia au descoperit peste 12 kg de cocaina intr-un transport ce venea din Columbia, avea ca destinatie intermediara Oradea, pentru ca mai apoi drogurile sa ajunga in Spania.

Este vorba de cea mai pura cocaina – praf de cocaina verde, un drog extrem de valoros pe piata stupefiantelor.

Drogurile au venit din Columbia printr-o firma de curierat, ce are baza la Timisoara, si urmau sa ajunga la o adresa din Oradea.

Coletul a fost interceptat de politistii de la Crima Organizata si procurorii DIICOT, care au stabilit ca primul destinatar este o femeie de 42 de ani din judetul Bihor.

Aceasta avea misiunea de a prelua pachetul pentru a-l trimite mai departe in Spania.

Anchetatorii l-au identificat rapid pe cel care avea sa primeasca drogurile.

Oamenii legii au pus la cale o strategie prin care au reusit sa-l determine pe destinatarul stupefiantelor sa vina in Romania.

Barbatul, zis si Manolo, cetatean cu dubla cetatenie, spaniola si columbiana, a venit cu avionul la Bucuresti. Apoi s-a indreptat spre Braila. Acolo a fost capturat de politisti si adus sub escorta la Timisoara, unde a fost audiat de procurorii DIICOT, pe numele lui fiind emisa o ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

El este acuzat de trafic international de droguri de mare risc.

Avocatul apararii a declarat ca spaniolul nu a declarat nimic in fata procurorilor si ca a spus ca a venit in Romania la o prietena.

Pe piata, captura de cocaina de la Timisoara valoreaza peste 100.000 de euro.

Intreaga operatiune a beneficiat de sprijinul ofiterilor Serviciului Roman de Informatii.

Sursa:

Lasă un răspuns