Canicula a făcut victime: 13 români și-au pierdut viața

  • njwc.info
  • iunie 24, 2016
  • 0

Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, zeci de oameni au leşinat pe stradă şi apelurile la 112 s-au înmulţit considerabil în aceste zile, când în România este în vigoare un cod de caniculă, cu temperaturi record pentru acest an, de peste 40 de grade Celsius la soare.

 

Un număr de opt persoane au murit, joi, în judeţul Vaslui, iar una este în comă, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, în toate cazurile fiind vorba de persoane căzute în spaţii publice, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean. „Ultimele victime înregistrate sunt un bărbat în vârstă de 42 de ani, văcar în satul Bârlăleşti, care a fost găsit în stare de inconştienţă, pe câmp şi a unei femei de 62 de ani din Şerboteşti, găsită moartă într-un lan de porumb. În total, au fost opt victime decedate şi una în comă, intubată, aflată la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ din Bârlad”, a declarat doctorul Dan Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

 

Două persoane au fost găsite, joi după-amiază, în stradă, la câteva ore după ce au decedat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, Nicolai Pralea. Potrivit sursei citate, în jurul orei 17.00, a fost primit un apel la Serviciul de Urgenţă 112 prin intermediul căruia se anunţa că în localitatea Victoria un tânăr de 22 de ani, venit de pe câmp, a căzut în stradă. Un alt apel la Serviciul 112 a fost primit în cursul după-amiezii, prin care se anunţa că un bărbat a murit pe o bancă din cartierul Nicolina, el fiind găsit de trecătorii care se duceau la cumpărături la un hipermarket din apropiere.

 

Un iesean in varsta de 32 de ani, angajat Salubris, a murit ieri, 22 iunie, cand se afla in timpul serviciului. Barbatul a fost rapus de caldura sufocanta, acesta prabusindu-se la pamant, sub privirile colegilor. In urma apelului la numarul unic de urgente 112, in zona intervenind un echipaj medical, insa doctorii nu i-au mai putut salva viata, barbatul avand o temperatura de 43.8 grade.

 

Alte două persoane din Iași în vârstă de 39, respectiv 41 de ani, sunt internate în prezent în stare de comă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi la Spitalul de Neurochirurgie.

 

Trei bărbaţi din judeţul Vaslui, în vârstă de 50, 51, respectiv 74 de ani, au ms mai multe urit, joi după-amiază, în decurs de o oră, în timp ce se aflau la muncă, cel mai probabil din cauza temperaturilor caniculare.

 

Purtătorul de cuvânt la SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu, a declarat, pentru Mediafax, că ambulanţa a fost solicitată joi după-amiază la un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Hurduci.

 

„Omul venea de la muncă de pe câmp şi s-a prăbuşit pe marginea drumului, unde a şi murit. La scurt timp, am fost solicitaţi la Zorleni, unde unui bărbat de 60 de ani i s-a făcut rău în timp ce se afla pe câmp, dar bărbatul era deja mort. Cel de-al treilea deces a fost înregistrat în comuna Ivăneşti, unde un bărbat de 74 de ani, aflat pe câmp, la muncă, a căzut din picioare”, a spus medicul Dan Ungureanu.

 

În toate situaţiile, s-a dispus efectuarea necropsiilor în vederea stabilirii cauzelor morţii.

Lasă un răspuns