Brăila: Familiile victimelor care au murit în accidentul din stația de autobuz vor primi un ajutor de urgență

  • njwc.info
  • aprilie 7, 2016
  • 0

Familiile celor cinci persoane decedate în accidentul produs luni dimineață, într-o stație de autobuz din municipiul Brăila după ce un șofer a intrat cu viteză într-un grup de persoane, vor primi un ajutor de urgență de la bugetul local, a anunțat joi, în conferință de presă, primarul orașului, Aurel Simionescu.

Edilul a precizat că a convocat o ședință de îndată a Consiliului Local Municipal, cu un singur punct pe ordinea de zi, respectiv acordarea unui ajutor de 3.000 de lei pentru familia fiecărui decedat în accidentul de luni dimineață.

Cinci persoane au decedat și alte două au fost rănite luni dimineață, pe strada Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, după ce un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat în viteză pe trotuar și în stația de autobuz unde se aflau victimele. Persoanele care și-au pierdut viața în accident sunt patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani.

„Toți sunt cu traumatisme foarte grave, nu am mai văzut de mult așa niște imagini îngrozitoare”, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului de Medicină Legală Brăila, dr. Gina Ilie.

În stația în care a avut loc accidentul, aflată de strada Râmnicu Sărat, ard zilnic sute de candele, iar locul este acoperit cu flori, fotografii și icoane.

Una dintre victime a fost înmormântată miercuri, iar celelalte patru vor fi înhumate joi, între acestea aflându-se și o familie, soț și soție. În urma celor cinci morți rămân fără părinți doi băieți cu vârsta de 10 ani și o fată de 18 ani, care au intrat în atenția autorităților de la Protecția Socială.

Șoferul care a produs accidentul, bolnav de epilepsie și suspectat că ar fi consumat droguri, potrivit primelor analizelor făcute la Spitalul Județean de Urgență Brăila, este cercetat pentru de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Sursa:

Lasă un răspuns