Beny Steinmetz şi Tal Silberstein, reţinuţi în Israel. Pentru ce sunt judecaţi în România

Niciun comentariu

Omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Siberstein au fost reţinuţi luni dimineaţă, conform presei israeliene.

Haaretz relatează că miliardarul israelian Beny Steinmetz , un cunoscut strateg şi consultant şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru audieri luni dimineaţă, fiind suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani.

Conform sursei citate, birourile şi locuinţele acestora au fost percheziţionate.

Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie care implica zeci de milioane de dolari.

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.

Un jurnalist israelian susţine pe contul său de Twitter că o altă persoană reţinută este consultantul Tal Silberstein.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt implicaţi în dosare de corupţie şi în România. Ambii sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care este implicat şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu