Băsescu a fost pus sub urmărire penală pentru spălare de bani

  • njwc.info
  • aprilie 21, 2016
  • 0

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este cercetat într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani în formă continuată. Traian Băsescu susţine că este vorba de un dosar mai vechi în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Fostul preşedinte al României a făcut câteva precizări pe pagina personală de Facebook, după ce a fost informat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justuţie (PICCJ) că este suspect în dosar.

„Printr-o adresă a PICCJ, am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcute de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare, aduc la cunoştinţă că, în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ, s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment, nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat, mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, a scris Traian Băsescu.

Parchetul General a început urmărirea penală a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, pentru spălare de bani în formă continuată în dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, zona Băneasa a Capitalei.

 

Sursa:

Lasă un răspuns