Autoritatea Vamală, „stat în stat”. Informații URIAȘE despre România, ținute la SECRET

  • njwc.info
  • septembrie 28, 2017
  • 0
Președintele CCIR, Mihai Daraban, a semnalat, la interviurile DC News Live, o situație îngrijorătoare.
  Mihai Daraban a mărturisit că Autoritatea Vamală refuză să informeze din ce este format importul României.

Mai mult, Autoritatea Vamală refuză să informeze Guvernului României, datele nefiind furnizate nici ministrului Ilan Laufer sau premierului Mihai Tudose.

Daraban consideră că Autoritatea Vamală este ”stat în stat”, considerând că informația este esențială pentru a putea aduce branduri mari care să producă în România. Președintele CCIR a eplicat la DC News Live:

”Nu știm ce importăm. Nu vrea să ne spună nimeni nimic. Am crezut la început că are cineva ceva cu mine. Am făcut cu MAE adresă către Autoritatea Vamală să spună din ce e format importul României, în special pe brand.

Dacă din 67 de miliarde de euro în dreptul unui brand văd un miliard sau două, ne facem băgăjelul, plecăm la ei la head office și le spunem: ”uite, de la voi am luat de două miliarde de euro, ce vreți să vă facem să produceți în România?”, este un indicator de care avem nevoie.

Trebuie să știm, să nu se mai stea cu bazele de date sub scaun. Nu ne-au dat datele, nici domnului Laufer și nici premierului Tudose nu li s-au dat. Sunt stat în stat. E o entitate.

Nu au înțeles că nu ne interesează cine sunt importatorii. Ne interesează produsul, cât s-a important de la anumit brand ca să știe și agentul economic, să facem buletine informative despre ce se consumă în România.

Nu mă interesează cine sunt importatorii, ci produsul. Mergem la Samsung în Coreea de Sud de exemplu, cu statistica pe masă, și le spunem că românii au cumpărat de 3 miliarde de le ei și îi întrebăm ce facilități doresc ca să producă în România”, a spus Mihai Daraban la interviurile DC News Live.

Lasă un răspuns