Austria își alege azi președintele: un ecologist sau un rasist

Niciun comentariu

Aproape 6 milioane şi jumătate de austrieci sunt aşteptaţi astăzi să-şi voteze noul preşedinte. Au de ales între ecologistul Alexander Van de Bellen şi extremistul Norbert Hofer.

Norbert Hofer este un personaj controversat – demonstraţii împotriva sa au avut loc inclusiv ieri.

Sute de oameni au protestat pe străzile din Viena pentru că îl consideră pe politicanul de 45 de ani un nazist şi un pericol pentru Austria. O eventuală victorie a sa ar da un imbold rasiştilor şi extremiştilor, spun contestatarii lui.

Demonstranţii, cei mai mulţi tineri, au mărşăluit prin centrul Vienei, cu pancarte şi steaguri în mâini şi scandând “afară cu naziştii” şi “fără Nazişti la Hofburg” – sediul preşedinţiei Austriei.

Toate mesajele au fost îndreptate împotriva lui Norbert Hofer, candidatul extremei-drepte la alegerile prezidenţiale.

Bărbatul de 45 de ani, de profesie inginer aeronautic, este considerat de protestatari cea mai mare ameninţare la adresa viitorului Austriei.

Este rasist. Dar nu este doar rasist, este şi împotriva drepturilor femeilor. Cred că este un pericol pentru ţară. Este periculos dacă va deveni preşedinte. Este periculos deoarece cred că oamenii care sunt acum rasişti violenţi şi agresivi vor deveni mai încrezători”, a spus unul dintre manifestanți.

Aceste alegeri reprezintă reluarea turului doi al alegerilor prezidenţiale, scrutin care a avut loc în mai.

Atunci, victoria a fost a ecologistului Alexander Van der Bellen, candidatul de centru. Dar rezultatul scrutinului a fost anulat din cauza unor nereguli la numărarea voturilor.

Potrivit sondajelor, Norbert Hofer are acum cele mai mari şanse să devină primul lider de extremă-dreaptă ales în fruntea unui stat european, după 1945.

sursa: 

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

https://medicaments-24.com

https://www.best-cooler.reviews
Meniu