Austria amenință Grecia cu „o excludere provizorie” din spațiul Schengen

  • njwc.info
  • ianuarie 23, 2016
  • 0

Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, a amenințat sâmbătă Grecia cu „o excludere provizorie” din spațiul de liberă circulație Schengen dacă Atena nu-și întărește controlul la frontierele sale în fața afluxului de imigranți, transmite AFP.

„Dacă guvernul de la Atena nu va face mai mult pentru securitatea frontierelor externe ale UE, atunci va trebui ca noi să vorbim în mod deschis de o excludere provizorie a Greciei din spațiul Schengen”, a declarat dna Mikl-Leitner într-un interviu pentru Die Welt.

„Dacă un stat din (spațiul) Schengen nu-și îndeplinește obligațiile, atunci nu există nicio interdicție pentru a reflecta la aceasta”, a adăugat ministrul, calificând drept ‘mit’ ideea că „frontiera greco-turcă nu poate fi controlată”.

„Răbdarea multor europeni a ajuns la limită. (…) S-a vorbit mult, acum trebuie acționat. Este vorba de protejarea stabilității, ordinii, securității în Europa”, a insistat Johanna Mikl-Leitner.

Grecia este acuzată de mai multe luni că nu întreprinde suficiente măsuri pentru protejarea frontierelor sale, care sunt și frontierele externe ale Uniunii Europene.

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns