Astronomii americani: Planeta X sau Nibiru, este „ascunsă” la marginea sistemului nostru solar

Niciun comentariu

Astronomii americani susțin că au în sfârșit „dovezi solide” care să confirme existența la marginea sistemului nostru solar a încă unei planete. Echipa, de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech), nu a observat încă în mod direct planeta, însă i-au dedus prezența folosindu-se de calcule matematice și de modul de mișcare a altor obiecte cosmice din jur. Conform acestora Planeta X ar fi un gigant de gaz, cu o masă de zece ori mai mare decât a Pământului și ar orbita dincolo de planeta pitică Pluto.

Astronomii de la Caltech au cu aproximație și o poziție pe cer unde ar trebui căutată misterioasa planetă, de aceea speră să primească ajutor de la observatoarele astronomice din întreaga lume pentru a o descoperi.

„Există multe telescoape puternice pe Pământ cu care am avea o șansă de a observa în mod direct planeta. Am speranța că pasionații de astronomie din întreaga lume se vor mobiliza la chemarea noastră și își vor îndrepta obiectivele în căutarea celei de-a 9 planete. Dacă planeta se confirmă atunci ar fi de-a dreptul extraordinar. Au fost doar două planete descoperite după antichitate, iar aceasta ar fi a treia . E ceva acolo destul de mare, la marginea sistemului nostru solar care așteaptă să fie găsit , a declarat Dr. Mike Brown.

Subiectul unei așa-numite Planete X sau Nibiru în sistemul nostru solar a fost dezbătut de mai bine de o sută de ani cu argumente pro și contra. Însă acum se pare că astronomii sunt mai deciși ca niciodată să ofere un răspuns concret privind existența ei.

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu