Artistul chinez Ai Weiwei va realiza în insula grecească Lesbos un monument închinat refugiaților

  • njwc.info
  • ianuarie 2, 2016
  • 0

Celebrul artist chinez Ai Weiwei a anunțat vineri că intenționează să ridice în insula grecească Lesbos un monument închinat migranților care și-au pierdut viața în largul mării încercând să ajungă în Europa, informează AFP.

‘Am instalat deja un atelier în Lesbos’, a declarat, într-o conferință de presă, creatorul de 58 de ani, critic virulent al regimului politic de la Beijing, care a reușit în luna iulie să plece în străinătate după ce pașaportul îi fusese reținut timp de patru ani de autoritățile din țara sa natală.

‘În calitate de artist, vreau să fiu mai implicat, vreau să realizez opere în legătură cu criza și să provoc, într-un fel, o conștientizare’, a mai spus Ai Wiewei. El a anunțat că mulți dintre studenții săi, precum și atelierele lui din China și Germania se vor ocupa de ‘diferite proiecte’ în acest sens.

În luna septembrie, în cursul unei vizite la Londra, el a afirmat că se simte ‘foarte mândru’ de modul ‘civilizat’ în care a reacționat în fața crizei refugiaților Germania, țara în care locuiește fiul său.

Sursa: 

Lasă un răspuns