Alertă la frontieră, în apropiere de Arad. 150 de refugiaţi, la graniţă

  • njwc.info
  • februarie 21, 2016
  • 0

Noaptea alba la frontiera cu Serbia! Primul val de refugiati a fost la un pas sa patrunda in Romania. Este vorba de un grup urias, format din barbati, femei si copii, care s-au apropiat de fasia verde in vecinatatea celei mai vestice localitati din tara, la Beba Veche.

Politistii de frontiera au intrat imediat in alerta si i-au supravegheat cu aparatura cu termoviziune pentru a le urmari toate miscarile. Ore intregi au stat de straja pentru a vedea daca refugiatii, in numar de peste 150, intra sau nu in tara noastra.

Chiar la miezul noptii, grupul s-a apropiat de locul in care se intalnesc cele trei frontiere: cea a Romaniei, a Serbiei si a Ungariei. Acestia intentionau sa ajunga in zona in care se sfarseste gardul de sarma ridicat de autoritatile de la Budapesta pentru a stavili valurile de migranti. In acest fel, se puteau strecura in Ungaria.

Zeci de politisti, cu masini de interventie, o ambulanta si echipaje ale Politiei din Sannicolau Mare au ajuns in zona.

Politisti de frontiera au fost trimisi in numar mare spre Triplex Confinium, locul unde se intalnesc cele 3 tari, iar echipaje mobile au patrulat prin comuna Beba Veche, noaptea trecuta.

Oamenii legii au stabilit ca printre cei 150 de refugiati erau femei, dar si copii mici. Acestia cautau cel mai bun loc de trecere in Ungaria si, mergand de-a lungul gardului, au ajuns pana la frontiera cu Romania. In momentul in care au vazut echipajele romanesti ale politiei de frontiera, cativa reprezentanti ai grupului de refugiati au venit sa negocieze cu romanii. Li s-a explicat ca nu pot intra in Romania si ca, daca o vor face, vor fi trimisi inapoi, acestia s-au intors in Serbia.

 

Lasă un răspuns