Adrian Ţolea: „Administraţia trebuie să asigure funcţionalitatea sistemului de urgenţă, nu să profite politic de acest aspect”

  • njwc.info
  • februarie 9, 2016
  • 0

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat  că a obţinut din partea premierului Dacian Cioloş promisiunea că elicopterul SMURD de la Arad va ajunge la Timişoara. În urma acestor afirmaţii, Adrian Ţolea, preşedintele interimaqr al CJ Arad, a reacţionat.

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, reaminteşte faptul că elicopterul SMURD nu deserveşe administraţia, ci cetăţenii, fie ei din Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş sau Bihor.

„Aşa cum am spus serviciile efectuate de elicopterul SMURD sunt pentru cetăţenii din această zonă a ţării, nu pentru Bojin sau Ţolea. Nici eu, nici autodeclaratul erou naţional domnu Bojin nu putem diagnostica şi analiza vreun caz ca fiind urgent, foarte urgent sau altfel de caz, în ceea ce priveşte gravitatea medicală. Administraţia trebuie să asigure funcţionalitatea sistemului de urgenţă, nu să profite politic de acest aspect”, a declarat Adrian Ţolea.

Consiliul Judeţean Arad asigură de mai bine de 4 ani infrastructura operaţională necesară, plătind până în prezent 175.000 euro.  Costurile pentru acest elicopter sunt plătite de Guvern, prin Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii, dar şi de Consiliul Judeţean Arad, după cum am precizat.

„Domnul Bojin, dacă vrea să mute elicopterul să ne aducă argumente valabile, normale, sănătoase. De fapt, de sănătate vorbim. Încercarea de a-l implica pe Premierul României în campania sa electorală este evident nesănătoasă”, a încheiat Adrian Ţolea.

 

 

Lasă un răspuns