Activitatea Coreei de Nord indică o posibilă lansare în spațiu, spun oficialii americani

  • njwc.info
  • ianuarie 29, 2016
  • 0

Statele Unite au sesizat o activitate crescută în preajma unui sit de rachete din Coreea de Nord, fiind sugerat faptul că se fac pregătiri pentru o posibilă lansare în spațiu, au declarat oficiali ai Statelor Unite pentru .

Descoperirea a fost făcută în contextul în care Washingtonul își exprimă îngrijorarea cum că Pyogyangul și-ar putea folosi tehnologia spațială pentru a-și mări capabilitatea de proiectile și în timp ce membrii Consiliului Securității Națiunilor Unite  discută despre anumite sancțiuni asupra Coreei de Nord după ce aceștia din urmă au făcut un al patrulea test nuclear pe 6 ianuarie.

 

Oficialii au sugerat că există mișcare a componentelor și combustibilului la unitatea de lansare de sateliți Sohae din Coreea de Nord. Un test ar putea avea loc ăn câteva săptămâni.

„Teama noastră este că se folosește aceeasi tehnologie care a fost utilizată și pentru a dezvolta rachete balistice intercontinentale”, a declarat unul dintre oficiali.

„Suntem cu ochii pe aceste activități întreprinse de nord-coreeni. Îi supraveghem 24/7”, a adăugat un al doilea oficial.

Între timp, Senatul Comitetului de Relații Străine al SUA a aprobat legislația prin care spectrul sancțiunilor deja existente asupra Coreei de Nord s-a lărgit asupra programului său nuclear, drepturi ale omului și activități cibernetice.

 

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns