A plecat spre SUA cu 400 de dolari în buzunar și a ajuns să ridice zgârie-nori în New York

Niciun comentariu

Un inginer român care a plecat în SUA în urmă cu 17 ani a ajuns să lucreze la construcţii importante şi zgârie-nori din New York.

Inginerul structurist Cristian Vimer a plecat în Statele Unite cu o bursă de cercetare în 1999, s-a bucurat de explozia imobiliară din 2007-2008 şi a reuşit să intre pe calea antreprenoriatului în plină criză mondială. Acum se gândeşte să se extindă în România, potrivit Capital.ro.

Cu 400 de dolari în buzunar, el a aterizat în New York, a treia destinaţie străină vizitată, după Bulgaria şi Budapesta. „Mă plimbam pe străzi, luam metroul şi coboram la întâmplare şi mă durea gâtul de atâta uitat în sus la clădiri”.

Au urmat cinci ani de studii doctorale, în care a predat cursuri, a făcut cercetare, a scris lucrări de specialitate, care au dus la acumularea de datorii. Cercetarea sa s-a axat pe deteriorarea infrastructurii. Mai exact, pe dezvoltarea unor senzori bazaţi pe fibre optice pentru detectarea diverselor substanţe chimice care pot duce la degradare, înainte să devină o problemă.

A terminat doctoratul în 2005 şi s-a angajat la o firmă de talie medie din Manhattan. În 2-3 ani a ajuns echivalentul unui partener în firmă, cu câţiva ingineri şi desenatori în subordine.

„Totul se mişca foarte repede. Eram în mijlocul bulei imobiliare, în 2007-2008. Ţin minte că la un moment dat aveam 25 de proiecte diferite în acelaşi timp. Suna telefonul ca la serviciul clienţi la Orange”, spune Cristian Vimer.

Chiar dacă e plecat din ţară de 17 ani, Cristi Vimer încă mai păstrează legătura cu România şi a lucrat la proiecte în colaborare cu firme româneşti.

 

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Meniu