Zeci de miei au căzut victime câinilor vagabonzi, la o distanţă de câţiva kilometri de Arad

  • njwc.info
  • March 12, 2016
  • 0

Incident soldat cu moartea a zeci de miei și oi, la o stână din localitatea timișeană Cerneteaz, aflată la câţiva kilometri de judeţul Arad. Sâmbătă dimineață, ciobanul Flavius Bartoș a plecat să mănânce, iar în lipsa sa, turma de ori a fost atacată de o haită de câini abandonați și sălbăticiți. Când s-a întors la stână, ciobanul a găsit cinci câini fără stăpân în țarcul oilor și doi câini în apropiere.

În urma atacului, 30 de miei și 10 oi au decedat, iar alți 50 de miei au fost răniți.

Ciobanul a raportat incidentul polițiștilor și medicului veterinar din localitate. Omul a povestit că de ceva vreme o haită de 7 câini vine regulat pe pășune, însă până acum nu au mai atacat oile sale. El a cerut și Primăriei din Giarmata să facă ceva, însă până acum nu a fost luată nicio măsură. Omul este, pe bună dreptate, disperat, după ce a văzut cum toată munca sa din ultimul an s-a dus într-un interval de doar o oră.

Potrivit declarațiilor date de către Flavius Bartoș polițiștilor, stâna sa cuprinde aproximativ 400 de oi și este păzită de doar trei câini, potrivit legii. Paguba se ridică la zeci de mii de lei.

sursa: ;

Leave a Reply