Vremea se raceste de la noapte si se intorc ninsorile. Prognoza METEO pentru urmatoarele zile

  • njwc.info
  • ianuarie 13, 2016
  • 0

Astazi vremea se va mentine calda.Vor fi precipitatii slabe pe spatii restrinse iarmaximele termice vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade. Insa de la noapte revin ninsorile in unele regiuni.

Miercuri vremea se va mentine calda chiar daca valorile termice vor fi in scadere fata de ieri. Atmosfera va fi schimbatoare in centru si nord-est in sud si in est cerul va fi variabil iar vest vor fi cativa stropi in vest. La noapte revin ninsorile si lapovita in nord, vest si centru, dar pana atunci, vremea va fi destul de placuta. Maximele termice vor fi intre 2 si 11 grade.

In Dobrogea si Baragan, vremea va fi placuta cu mult soare si vintul nu mai pune probleme. Temperaturile maxime vor fi in scadere in Dobrogea cu 3-4 grade fata de ieri. In Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta vreme buna cu soare si innorari din cind in cind. Maximele termice, vor fi in scadere usoara. In nordul Moldovei si in Bucovina vremea ramine calda chiar daca termometrele pierd 2-3 grade fata de ieri. Vor fi innorari dar si momente cu soare iar dupa pranz termometrele vor indica intre 6 si 9 grade Celsius. In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim atmosfera inchisa, cateva ploi slabe pe timpul zilei si precipitatii mixte seara. Temperaturile vor fi in scadere cu 4-5 grade fata de ziua trecuta.

In vestul tarii vor fi multi nori si va ploua slab pe timpul zilei insa noaptea vor fi precipitatii sub toate formele. Temperatura aerului va continua sa fie ridicata pentru luna ianuarie. In centrul Romaniei vor fi innorari si cateva ninsori in zonele de munte iar in rest asteptam vreme buna. Temperaturile vor fi in scadere si vintul va sufla mai tare pe crestele montane. In sud-vestul tarii vom avea innorari dar si perioade cu soare. Va fi mult mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data: maximele vor urca pana la 10…11 grade.Si in sudul tarii vom avea soare dar si cativa nori pe timpul zilei iar temperaturile depasesc in continuare valorile normale.

In Bucuresti, se anunta tot vreme calda si destul de placuta. Cerul va fi partial noros insa sansele de ploaie vor fi reduse. Vintul va sufla cel mult moderat iar la amiaza vor fi in jur de 9 grade Celsius.La munte, se anunta vreme buna, poate si un pic de soare si temperaturi in usoara scadere. Noaptea sunt anuntate ceva fulguieli in toata masivele, dar mai ales in Apuseni si in Orientali. Vantul va sufla cu putere in zona crestelor.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 3 ZILE

Joi valorile termice vor fi in scadere usoara, temperatura maxima va fi de 7…8 grade iar innorarile vor fi temporare. Vineri mai scad temperaturile vor fi multi nori iar seara si noaptea, va ploua temporar. Sambata vremea va fi inchisa si va ninge spre seara si mai ales, in cursul noptii, cand si vantul va creste in intensitate. La munte, se anunta vreme buna, poate si un pic de soare si temperaturi in usoara scadere. Noaptea sunt anuntate ceva fulguieli in toata masivele, dar mai ales in Apuseni si in Orientali. Vantul va sufla cu putere in zona crestelor. Vineri valorile termice vor continua sa scada usor.

Pe timpul zilei vor fi ninsori slabe si izolate insa noaptea, nebulozitatea va fi accentuata si va ninge in Carpatii Occidentali, dar si in vestul Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va sufla avea intensificari, si va viscoli ninsoarea. Vineri nebulozitatea va fi accentuata, iar in cursul zilei, temporar va ninge, pe arii extinse. Cantitatile de apa vor totaliza izolat 15…20 l/mp, cu precadere la munte, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. Noaptea, aria ninsorilor va fi in restrangere catre masivele nordice si in diminuare a intensitatii. Vantul va avea intensificari temporare, viscolind ninsoarea. Sambata vremea va fi in general inchisa, iar in cursul zilei pe arii restranse vor fi ninsori slabe. Seara si noaptea, aria precipitatiilor mai ales sub forma de ninsoare, va fi in extindere treptata si va cuprinde Carpatii Meridionali si de Curbura, precum si Muntii Banatului. Vantul se va intensifica indeosebi pe creste, unde va viscoli si spulbera ninsoarea.

Sursa:

Lasă un răspuns

www.designedby3d.com

source designedby3d.com