Voluntarii Asociaţiei Sirinia au pus în scenă piesa de teatru Cenușăreasa într-un mod non-formal

  • njwc.info
  • ianuarie 29, 2016
  • 0

Voluntarii Asociaţiei Sirinia au pus în scenă piesa de teatru Cenușăreasa într-un mod non-formal care să fie accesibilă și distractivă pentru elevii claselor primare din Școala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad. Tinerii au pregătit recuzita piesei de teatru din materiale reciclabile (ex. un televizor realizat din cutii de carton) și au învățat piesa de teatru în limba română pentru a fi prezentată copiilor. Piesa de teatru a fost un succes, voluntarii reușind să aducă buna dispoziție și veselia în rândul copiilor. Elevii și cadrele didactice și-au manifestat dorința ca astfel de acțiuni să fie repetate în cadrul activităților din școală.

Acţiunea face parte din proiectul Asociaţiei Sirina (Open your heart. Give me your time) care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Motivaţia Asociaţiei Sirinia de a implementa acest proiect se bazează pe o implicare a organizaţie permanentă în acţiuni sociale pentru comunitatea din Arad, din anul 2013 şi până în prezent.

„Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă. Totodată se va evidenția valorile fiecărei culturi în parte, necesitatea păstrării identității culturale, dar și respectul față de alte culturi, acceptarea diversității ca modalitate de cunoaștere a lumii și ca mijloc de a trăi armonios”, spun reprezentanţii Asociaţiei Sirinia.

Activităţile din cadrul proiectului sunt realizate prin implicarea a patru voluntari străini, din Italia, Portugalia, Germania și Spania, care vor fi găzduiţi în cadrul Serviciului European de Voluntariat timp de 8 luni, între noiembrie 2015 – iunie 2016.

Lasă un răspuns

читать дальше best-cooler.reviews

www.iwashka.com.ua

www.220km.com.ua