Vezi mesajul arădeanului Zsolt Torok referitor la moartea unui bun prieten!

  • njwc.info
  • May 2, 2016
  • 0

Alpinistul arădean, Zsolt Torok, chiar dacă se află în expediţie şi-a făcut timp să posteze pe pagina de Facebook câteva gânduri. Printre rânduri vorbeşte şi de Thom Thaplin, cel care şi-a pierduc viaţa în urma cutremurului din Nepal.

„Dacă nu ne propunem să urcam cel mai înalt munte de pe planetă, adică Everest, atunci mereu de pe un varf atins vom vedea în faţa noastră urmatorul, care va fi mai înalt, mai complicat de urcat şi poate chiar mai periculos.

Întotdeauna va exista opţiunea să renunţăm să mergem mai departe sau să ne visăm pe următorul vârf, să ne continuăm calea chiar dacă nu este uşor, nu a fost şi nici nu va fi…

Având în vedere că expediţia mea vizează trei vârfuri, sunt doar la început, a doua oară pe Imja Tse, însă l-am regăsit fiind un alt munte faţă de cum il ştiam.

în 8 ani s-a schimbat totul în aşa fel încât sub nici o formă nu mai reprezinta o ascensiune “de rutină” în scopul aclimatizarii, acum este o ascensiune frumoasă, chiar complexă.

torok 3Acum un an eram împreună cu Thom Thaplin şi discutam despre multe lucruri ce ne încântă sufletul.

Thom era exact omul acela cu care vorbeai oricând cu plăcere pentru că se bucura de viaţă şi transmitea bucurie.

Thom a plecat dintre noi din cauza cutremurului care a distrus o parte din tabara de bază a Everestului.

Eu am mai rămas, aşa a fost sa fie… şi continui să urc trasee pe munte şi nu numai.

Urmez calea pe care am ales-o in viaţă, o cale nu tocmai uşoară, dar în care cred.

Urmatorul ţel este chiar Ama Dablam, muntele pentru care am plecat departe de casă, la care visez de atâţia ani, pentru care am petrecut trei nopţi la aproape 6000 metri să forţez corpul să suporte o ascensiune tehnică solicitantă până la cota de peste 6800 metri

Nu ştiu daca sufletul lui Thom se mai află prin Himalaya, însă m-aş bucura daca am urca împreună acel vârf … ”, scrie Torok.

Leave a Reply