Vezi aici de ce o afacere este bine să fie pe Facebook!

  • njwc.info
  • June 14, 2016
  • 0

Tot mai mulți români folosesc Facebook pentru a ține pasul cu ce mai fac prietenii lor, dar și pentru a urmări brandurile pe care le apreciază. Din moment ce „populația” Facebook din România e în continuă creștere, la fel e și oportunitatea de a ajunge la cât mai mulți membri ai publicului tău țintă, mai ales atunci când compania ta e una B2C (business to consumer).

 

Ajunge direct la potențialii clienți

În România există în prezent aproximativ 8,5 milioane de utilizatori de Facebook, deci o mulțime de oameni pe care compania ta îi ratează dacă nu e prezentă pe această rețea de socializare. Prin intermediul Facebook, poți ajunge exact la publicul țintă.

 

Folosește reclamele plătite (Facebook Ads) pentru a te asigura că viitorii fani corespund vârstei, genului, locației și intereselor pe care le dorești.

 

Credibilitatea brandului

De ce urmărește cineva pagina unui brand? Pentru a afla din timp de promoții și concursuri, dar și pentru a afla informații interesante și utile. Tocmai de aceea, trebuie să îți axezi conținutul spre a promova campaniile promoționale din magazinul fizic sau online, dar nu doar atât. Trebuie să educi publicul în privința domeniului tău de activitate și a specificului produselor / serviciilor tale. Scoate în evidență ceea ce te diferențiază. Explică-le la ce ar trebui să fie atenți când aleg un serviciu / produs. Prin educarea potențialilor clienți, vei crește credibilitatea brandului tău și te vei poziționa ca un expert în domeniu.

 

Mai mult trafic pe site

Facebook e un instrument foarte util când vine vorba de a aduce oameni pe site-ul tău. Postează regulat, de câteva ori pe săptămână, în intervale orare de maximă vizibilitate și nu uita să pui link către pagini relevante de pe site-ul tău. Direcționarea, chiar și a unui procent mic din totalul de fani ai paginii de Facebook, către site-ul tău poate să îmbunătățească semnificativ traficul de pe pagina web.

 

Crește baza de e

Facebook te poate ajuta să îți mărești lista ta de potențiali clienți, pe care îi vei putea a prin newsletter sau telefonic. Cum? Mai nou, există un tip nou de reclamă plătită prin Facebook (Leads Ad), care are rolul de a colecta informațiile de ale celor care doresc să se aboneze la newsletter / înscrie pentru a beneficia de o oferă. I-am întrebat pe cei de la agenția (, ) cum funcționează în România acest tip de reclamă: „Am avut rezultate excepționale pentru unii clienți, în vreme ce pentru alții am avut rezultate mai slabe. Pentru acest tip de ad, rezultatele depind, din ce am observat noi, de mărimea paginii, de cât de largă e plaja publicului țintă, dar și cât de atractiv e textul care încurajează lumea să se înscrie la newsletter. Ca rezultate, la o investiție de 100 euro, am obținut peste 1000 de e. Are un ROI foarte bun.” declară Dalibor Vasiljevic – fondator al agenției Rainfall.

 

În concluzie, orice companie care se adresează direct clientului final (B2C) ar trebui să aibă o pagină de Facebook pe care să posteze regulat, să interacționeaze direct cu fanii și să folosească cu încredere Facebook Ads pentru a obține potențiali clienți relevanți.

 

 

Leave a Reply

read more