UTA Under 19 a eliminat Dinamo și joacă în sferturile Cupei României cu Voluntariul

  • njwc.info
  • mai 11, 2016
  • 0

Fiindcă  a terminat pe locul 8 în seria de Vest a Ligii Elitelor (Under 19), UTA a fost nevoită să înfrunte chiar câţtigătoarea seriei de Est, Dinamo. Un banner pregătit de arădeni cu „RIP Ekeng” i-a aşteptat pe bucureşteni pe gardul arenei din Sînicolaul Mic, partida începând şi cu un moment de reculegere în memoria mijlocaşului camerunez decedat vineri seara.

Partida a fost extrem de echilibrată în prima jumătate de oră. S-a jucat bărbăteşte, pe contre, ritmul fiind bun, dar ocaziile de poartă s-au lăsat aşteptate. De abia în minutul 27, Aldan a executat puţin pe lângă colţul scurt o lovitură liberă de la 25 de metri. Deşi a dezvoltat faze frumoase din jumătatea proprie de teren, formaţia vizitatoare nu a fost periculoasă. UTA s-a dezlănţuit în ultimul sfert de oră al reprizei. În minutul 34, fundaşul Iordache şi portarul Eşanu s-au încurcat reciproc, dându-i posibilitatea lui Costin să înscrie simplu din mijlocul careului. Au urmat alte trei ocazii importante pentru arădeni, irosite însă de Ciubotariu (şut peste din 17 metri), Copaci (reluare cu latul de la 6 metri uşor lateral dreapta apărată de Eşanu) şi Costin (finalizare cu stângul puţin pe lângă vinclu). Vizitatorii au reacţionat doar prin şutul lui Neaţă la care Iuga a băgat inspirat capul evitând golul.

Partea secundă a început în aceeaşi notă de dominare a „alb-roşiilor”. Însă, Costin a ratat trei ocaze imense, de fiecare dată numărându-şi greşit paşii din poziţii ideale. În minutul 63, Flisc e centrat de la marginea careului, iar Neaţă i-a luat faţa Aldan şi a trimis cu latul la colţul lung. Egalitatea nu a ţinut decât 7 minute, căci Sava a fost agăţat ăn careu de Zamfir, iar Copaci a transformat lovitura de la 11 metri: 2-1. Dinamo a reacţionat din nou, dar Petrache a respins de pe linia porţii reluarea pe spate a lui Mihaiu la o respingere greşită a lui Mara. Costin a mai ratat odată lovind bara la colţul scurt după o acţiune personală.

Ultimele zece, iniţiativa au avut-o vizitatorii, dar ocaziile de gol le-au aparţinut utiştilor pe contre. La aceeaşi fază, Copaci a fost bine deschis de Costin, dar Eşanu a respins şutul mijlocaşului, în timp ce Brănişteanu a finalizat şi el în blocaj din 14 metri după pasa aceluiaşi Costin. Chiar în ultimul minut, Mara a mai avut treabă la centrarea şutată a lui Codreanu, respingând cu pumnii din 4 metri. S-a încheiat 2-1 pentru UTA, care elimină din Cupa României o formaţie de tradiţie, care – însă – trebuie să recunoaştem nu a deplasat la Arad tot ceea ce are mai bun la Under 19.

În turul următor, UTA o va întâlni duminică pe FC Voluntari, care a eliminat-o azi pe Ardealul Cluj, pe care a depăşit-o cu 1-0. Gazda întrecerii va fi trasă la sorţi.

Formaţii: 

UTA: Mara – Iova, Petrache, Iuga, Aldan – Brănişteanu, Ciobotariu (76 A. Lazăr) – Pop, Copaci, Sava – Costin (90 Cociuba). Antrenor: Dan Stupar

Dinamo: Eşanu – Zamfir, Iordache, Grigore (55 Dima), Codreanu – Gheorghe, Dobre, Mihaiu, Trandafirescu – Flisc (81 Gheţu), Neata. Antrenor: Lucian Mezei

Arbitru: Răzvan Drăgoi (Timişoara) – Călin Cimpoieru (Lugoj), Alin Botaş (Timişoara)

Lasă un răspuns