UPDATE Dolha, liderul delegatiei parlamentare ce a fost in Norvegia:Cred ca familia Bodnariu isi va recupera copiii / Senatorul Vasiliev spune ca la Oslo se lucreaza pentru o noua lege in domeniu

  • njwc.info
  • ianuarie 23, 2016
  • 0

Deputatul Mircea Dolha, conducatorul delegatiei parlamentare romane ce a fost in Norvegia saptamana aceasta a declarat ca situatia este ingrijoratoare pentru multe familii cu copii din Norvegia, nu numai pentru familia Bodnariu, dar ca el crede ca aceasta isi va recupera copii.

„Eu cred ca familia Bodnariu isi va recupera copii si ca dreptatea va fi de partea lor”, a spus sambata Dolha , intr-o conferinta de presa tinuta la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca in discutiile cu guvernul si cu ministerul protectiei copilului din Norvegia au primit semnale clare in acest sens.

„Situatia este ingrijoratoare nu numai pt familiile romanesti, ci si pentru alte familii care isi iau copii si fug din Norvegia”, a spus deputatul.

Dolha a sustinut ca au primit promisiunea ca se va emite un ordin intern pentru ca autoritatile implicate in astfel de cazuri sa fie mai atente.

Delegatia romana a a impresionat, pentru ca nicio tara nu a trimis parlamentari in numar mare, din mai multe comisii, care sa cunoasca situatia, a mai spus Dolha.

In aceeasi conferinta de presa facuta de membrii delegatiei, senatorul Marian Vasiliev a spus ca parlamentarii romani „au fost surprinzator de bine primiti, am crezut ca va fi o pozitie rigida a autoritatilor”.

„Am subliniat faptul ca Barnevernet este doar o institutie administrativa si nu este normal sa fie stat in stat”, a declarat senatorul, care a precizat si ca a locuit trei ani in Norvegia.

Potrivit lui Vasiliev, secretarul de stat din ministerul protectiei copilului cu care s-au intalnit le-a spus ca se lucreaza la o noua lege in domeniu si pentru infiintarea unui tribunal specializat pe cazurile de plasament.

Delegatia de parlamentari a cerut „imperios” guvernatorului localitatii de resedinta a familiei Bodnariu reanalizarea ordinului de plasare a copiilor  pentru ca masura adoptata ar fi disporoportionata si este o interpretare abuziva a principiului interesului superior al copilului

In perioada 20-22 ianuarie o delegatie de parlamentari, condusa de deputatul Mircea Dolha si din care au facut parte deputatii Mircea Lubanovici, Maria Grecea si Ovidiu Iane si senatorii Titus Corlatean, Ben-Oni Ardelean si Marian Vasiliev a facut o vizita in Norvegia pentru a intreprinde „demersuri politice pentru sustinerea reintregirii familiilor de romani ai caror copii au fost preluati de Serviciul local norvegian de protectie a copilului”.

Dolha (PNL), vicepresedinte al Comisiei pentru romanii din afara granitelor, a declarat, sambata trecuta, pentru Agerpres, ca in Norvegia exista 11 familii de romani ai caror copii au fost preluati de catre Barnevernet

2000 de afisari.
Sursa: 

Lasă un răspuns

topobzor.info

gazon.net.ua

https://agroxy.com