Un tânăr ospătar din Arad are propria cultură de cătină

  • njwc.info
  • martie 5, 2017
  • 0

Emanuel Florin Subului este un tânăr, de 22 din Arad, care lucrează ca şi ospătar la un restaurant din apropierea zonei centrale a oraşului şi care a decis să mai facă şi altceva. Acesta după o consultare cu familia şi după ce a primit două hectare de teren moştenire şi-a făcut propria lui cultură de cătină. Banii pentru pământ, lucrări şi butaşi i-a strâns mergând câteva luni pe an la muncă în Germania. Investiţia este de 30 de mii de euro şi că o va scoate în aproximativ cinci ani de zile.

Primele două hectare de pământ le-a primit moştenire de la părinţi în anul 2014.

„După ce am primit pământul am plecat în Germania, unde m-am documentat mai bine ce înseamnă cultura de cătină. La început m-am gândit ce să aleg între cătină, zmeură sau căpşuni. În urma mai multor analize şi discuţii cu familia am ales această cultură. În octombrie 2015 am înfiinţat primele două hectare de cătină, la Sâmbăteni. Am plecat apoi, iar în Germania. În anul 2016 în februarie am constatat că jumătate din cultură mi-a fost tăiată. Am avut multe piedici, dar asta este. Am mers înainte şi am continuat lucrarea în luna mai. În luna iunie am achiziţionat încă cinci hectare de pământ, la Mândruloc pe care anul trecut în decembrie le-am plantat la fel, cu cătină”, mărturiseşte Emanuel.

Tânărul  doreşte să acceseze fonduri nerambursabile să facă o cameră frigorifică şi în viitor cu anumite parteneriate să înfiinţeze o fabrică de procesat cătină şi o asociaţie a fermierilor de cătină.

 

 

Lasă un răspuns

gefest-sv.kiev.ua

https://sledoc.com.ua

agroxy.com