Un grup feminin pop din Coreea de Nord, format de Kim Jong-Un, va cânta în China

  • njwc.info
  • decembrie 10, 2015
  • 0

Cel mai popular grup pop nord-coreean, Moranbong, în întregime feminin, format de Kim Jong-Un, va cânta în China, au anunțat miercuri presa oficială și sala de spectacole, dar niciun bilet nu va fi vândut pentru concerte, transmite miercuri AFP.

Grupul are mare succes în Coreea de Nord cu cântece patriotice, dar și occidentale ca „My Way” sau piesa din filmul „Rocky”, interpretate la chitare electrice. Studenții nord-coreeni le cunosc repertoriul și îl pot cânta la rândul lor.

Grupul va susține în China trei concerte, începând de sâmbătă, informează agenția China Nouă. Reprezentațiile sunt „spectacole de prietenie”, a declarat agenția oficială nord-coreeană KCNA, apreciind că „grupul mondial și stilat” este „primul portdrapel pe frontul ideologic și cultural”.

China este principalul aliat diplomatic și comercial al Coreii de Nord, însă relațiile dintre ele s-au tensionat de când Phenianul a persistat, împotriva opiniei chineze, să efectueze teste nucleare condamnate de comunitatea internațională. La trei ani de la venirea la putere, după decesul tatălui său, Kim Jong-Il, Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, nu a fost încă în vizită la Beijing.

https://www..com/watch?v=HdRxhBv6rOE

Primul spectacol al formației Moranbong a avut loc în 2012, iar membrii săi sunt aleși personal de liderul suprem nord-coreean, adesea adulat în cântecele lor. Grupul, care urmează să susțină concertele la prestigiosul Centru național al artelor spectacolului din Beijing — numit și „oul” datorită formei sale eliptice—, „a deschis o cale nouă în creația artistică, îndeplinind cu devotament sarcinile încredințate de partid”, adaugă KCNA.

O salariată de la sala de spectacole a conformat telefonic AFP organizarea concertelor, însă a subliniat că ele „nu vor fi deschise publicului”.

 

Sursa:

Lasă un răspuns