Un bihorean salvează sute de arădeni. A luat amenzi pentru că îngrijește oamenii săraci

  • njwc.info
  • ianuarie 9, 2017
  • 0

Un bihorean a ajuns să salveze sute de arădeni care au rămas fără case sau locuri de muncă sau mai rău care nu au nici acte de identitate.

Este vorba despre Viorel Pașca care la ora actuală în cele zece case pe care le are, găzduiește 230 de persoane cu probleme, fără venituri sau un acoperiș deasupra capului, bolnavi în stadii avansate, cu amputații de la degerături, cu boli psihice, pe care i-a primit inițial la domiciliul său din localitatea Dumbrava. El are case și în Tinca unde se află cei mai mulți arădeni.

„Săptămânal de la Spitalul Județean Arad vine ambulanța să ne aducă oameni. La ora actuală sunt o sută de persoane din Județul Arad”, spune Viorel Pașca. Acesta reușește să întrețină atâtea suflete din donații cu ajutorul voluntarilor, deoarece sunt foarte puțini cei care au un venit, extrem de mic. Printre cei care donează se numără foarte mulți arădeni, persoane fizice, dar și juridice, printre acestea și  Westfield.

Casele în care se află acești oameni sunt în localitățile Dumbrava și Tinca.

Ambulanța din Arad este nevoită să parcurgă o sută de kilometri până la Tinca și de aceea  Viorel Pașca ar vrea să cumpere o casă undeva în județul nostru, într-o localitate situată în preajma drumului Arad-Oradea pentru a-i fi  mai ușor să se deplaseze la ei. Totodată și ambulanțele ar avea mai puțin de parcurs.

„Săptămâna trecută de la Arad a fost adus un bărbat, aveam și două surori, una de 86 de ani, care este cunoscută în Arad că vindea semințe la meciurile echipei UTA”, mai afirmă Viorel Pașca.

De asemenea, asistenta medicală care îi îngrijește pe cei ajunși la Viorel Pașca, este tot din județul Arad și anume din Sebiș. Iar printre arădenii care l-au ajutat se numără și un bărbat din Chișineu-Criș care în urmă cu nouă ani le-a cumpărat o casă.

Cu toate că ajută oamenii pe care nimeni nu îi vrea, bihoreanul a luat și nenumărate amenzi.

„Legea îmi dă dreptul să-i duc la mine acasă. Stau legal, au buletin, flotant. Instituțiile statului spun că nu am voie să îi îngrijesc. Eu pot să nu îi mai îngrijesc, dar atunci cine o va face? Când ei mi-au spus că nu au locuri ca să îi primească. Am făcut nu știu câte solicitări. În urmă cu doi ani, DSP mi-a dat o amendă de 5.000 de lei și în vara anului 2016 a venit ITM-ul și mi-a dat amendă 10.000 de lei, pentru că au găsit o femeie care mă ajuta la lucru și nu avea carte de muncă. În condițiile în care am o grămadă de oameni care mă ajută. De zece ani, statul român nu mi-a dat niciun leu”, a declarat bărbatul.

Viorel Pașca mai declară că are în față un an plin de provocari în care va trebui să găsească soluții și să aducă un de mai bine, mai frumos si mai eficient în ceea ce face.

„Avem de renovat o casa pentru încă 30 de bolnavi, de schimbat acoperișul la alte câteva case, de cumpărat aproape 700 de metri de lemne de foc pentru iarna care vine și multe, multe altele. Știm însă că dacă Dumnezeu ne va sprijini vom putea face toate aceste lucruri, ba chiar mai multe decât ne-am propus. Mulțumesc tuturor care ne-au vizitat și susținut”, mai spune Viorel Pașca.

Lasă un răspuns

www.sledoc.com.ua

www.sledoc.com.ua

пластическая операция носа цена