Un arădean şi-a propus să meargă 800 de kilometri pe jos în 45 de zile

  • njwc.info
  • March 13, 2017
  • 0

Arădeanul Daniel Mitre va pleca într-o lungă clătorie pe jos pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi. Plecarea va avea loc pe data de 15 iunie 2017 și se va întinde pe o durată de apoximativ 45 de zile. București – Zaragoza – Pamplona – St. Jean Pied de Port, ultima dintre localități este și punctul de plecare în pelerinajul de peste 800 de km.

„Estimez o medie de 24 km/zi, sper să mă țină picioarele și să finalizez cu succes această aventură unică. Există foarte multe rute de pelerinaj. Am ales Camino Frances, unul dintre cele mai grele, un total de 781 de km. Este cel mai popular drum de pelerinaj și are punctul de pornire St. Jean Pied de Port (Franța) și traversează Spania”, spune arădeanul.  Călătoria a fost gântită mai mulţi ani la rând.

Arădeanul spune că o astfel de călătorie necesită foarte multe resurse financiare. Dincolo de senzaționalul traseului în sine, există foarte multe cheltuieli care se impun într-o astfel de călătorie. Vorbim aici despre echipamentul necesar pentru a parcurge EL Camino, cât și bugetul zilnic care reprezintă partea tehnică a călătoriei. Bugetul minim este de 30 de euro pe zi/ Un pat costă între 5 și 20 de euro, în funcție de diponibilitatea în albergue-uri sau hostel-uri, hrana, diferite cheltuieli ivite pe parcursul întregului traseu.

Mia multe detalii despre acţiune, dar şi cum poate fi el ajutat se pot găsi accesând linkul: 

Leave a Reply

на сайте

more information