Un arădean a fost arestat prevenit după ce a condus băut şi fără permis o autoutilitară neînmatriculată

  • njwc.info
  • iulie 29, 2016
  • 0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, la data de 28.07.2016, arestarea preventivă a inculpatului  Cotuna Marius Teofil, pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea dispunând emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului  Cotuna Marius Teofil, pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a rezultat că:

În noaptea de  21/22.06.2016, în jurul orelor 0300-0400, inculpatul Cotuna Marius Teofil a condus pe raza localităţilor Horia, Vladimirescu şi Arad o autoutilitară cu un număr de circulaţie provizoriu expirat în data de 13.04.2016, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aflându-se sub influenţa alcoolului – inculpatul având o alcoolemie de 1,75 gr. ‰ alcool pur în sânge la ora 0500, respectiv 1,55 gr. ‰ alcool pur în sânge la ora 0600.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal”.

FOTO: arhiva

Lasă un răspuns

www.best-cooler.reviews/

читать далее 13.ua