„Tu ştii ce bună este apa? Mai ales rece?” sunt întrebările puse de pompierii plecaţi în Africa. Aceştia au rămas la un moment dat fără apă

  • njwc.info
  • noiembrie 21, 2016
  • 0

Cei doi pompieri din Arad care au plecat pe 7 noiembrie într-o acţiune umanitară desfăşurată în Guineea-Bissau, una dintre cele mai mici şi mai sărace ţări din Africa au avut parte şi de peripeţii în drumul lor.

Plutonierii majori Petru Coşarbă (34 de ani) şi Petru Şiclovan (37 de ani) nu au mers în Africa într-o misiune de serviciu, ci în timpul concediilor, pe care au decis să le sacrifice departe de familii. Se vor întoarce acasă după trei săptămâni de muncă intensă, pe 1 decembrie. Ei participa benevol la construirea a trei şcoli în oraşul Gabu.

Petru Coşarbă a postat pe pagina deuna dintre întamplările de pe drum:

„Tu ştii ce bună este apa? Mai ales rece?

Așteptand viza pentru a ne continua călătoria, am traversat Dakar-ul pentru ca să ajungem la un magazin de materiale şi aparatură medicală. Greu aş reusi să descriu aglomeraţia şi dezordinea. Mirosul…mă abţin de la comentarii :)) Dar ce să spun despre drumul de întoarcere…cam un km am mers pe jos tot căutând să cumpăram ceva de băut şi deoarece nu am găsit, am luat un taxi către casă. De multe ori, pentru nu puţin timp, am fost blocaţi in trafic (partea bună este că taxiurile nu au tarif la staţionare ci plătești doar călătoria, bineînţeles preţul se negociază înainte de a urca în maşină). La un moment dat, stând pe loc, un alt autovehicul ne-a lovit din spate. Şoferul nostru doar a scos mâna pe geam şi l-a intrebat pe neatent: „ce faci?” Apoi a mers mai departe. Ce conta o cută în pe străvechea lui Toyota? :)) azi am văzut încă 3 asemenea incidente.

Dar in caldura, praful şi mulţimea de maşini noneuro setea începea să mă chinuie. La un moment dat văd că se apropie strecurându-se printre mașini o fată ce ducea pe cap o găleată cu pungi de apă. Am avut multe momente frumoase pregătind această călătorie dar ca bucurie personală, una aşa mare ca aceea că am putut cumpăra apă proaspătă, nu am avut de ceva vreme. Am sorbit cu nesat cei 400 ml de apă, cu foarte mare muţumire în inima. Nu e mic lucru să poţi bea apă oricând doreşti!!”.

 

Lasă un răspuns

https://progressive.ua

https://unc-mps.com.ua

www.agroxy.com/prodat/soja-154/lvovskaya-obl