Transilvania dă României cea mai lungă tură pe bicicletă din ţară

  • njwc.info
  • mai 21, 2016
  • 0

Cea mai lungă tură pe bicicletă din România, Transylvania Epic Bike Ride, care va măsura 325 de kilometri, va fi organizată pe raza județelor Brașov, Mureș, Sibiu și Alba, în perioada 23 și 26 iunie 2016, și va include 15 obiective turistice.

„Transylvania Epic Bike Ride este un eveniment necompetitiv, astfel că participanții nu doar pedalează, ci pot vizita peste 15 obiective turistice importante din Transilvania. Traseul măsoară 325 de kilometri cu diferență de nivel ce vor fi parcurși în 4 zile, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de pădure (…) Surclasând destinații celebre precum Italia sau Germania, Transilvania pe bicicletă se află pe locul 1 în topul celor mai frumoase vacanțe de aventură, top realizat de ghidul de călătorii Lonely Planet. De asemenea, The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinații turistice din România pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic pe care se regăsesc satele săsești din Transilvania, dar și orașele Sighișoara și Sibiu”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, Asociația Trăiesc Sănătos și Running Media, transmis .

Transylvania Epic Bike Ride va debuta în data de 23 iunie la Brașov, va trece prin Racoș, Rupea, Viscri, Sighișoara, Daneș, Mălâncrăv, Biertan, Mediaș, Cetatea de Baltă și se va încheia la Sibiu, în data de 26 iunie.

„Evenimentul se adresează oricărui pasionat de ciclism de nivel mediu, indiferent de vârstă. Cel mai tânăr participant la ediția din 2015 avea doar 11 ani. A venit însoțit de părinți și a luat parte la aventură pe bicicletă parcurgând toți cei 325 de kilometri ai traseului. La finalul zilei, ‘cazarea’ se face în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziție de organizatori. Este o experiență inedită care adaugă sare și piper turului. Locațiile permit și campare în cortul propriu cu acces la grupurile sanitare ale sălilor de sport”, se arată în comunicatul organizatorilor.

sursa: 

Lasă un răspuns

www.iwashka.com.ua

https://topobzor.info

www.topobzor.info