Topul celor mai leneşi aleşi din Parlamentul României

Niciun comentariu

Topul celor mai leneşi aleşi din Parlamentul României. Există deputaţi fără nici măcar o lege în aproape 1000 de zile de mandat.După aproape 1000 de zile de mandat 9 deputaţi nu au reușit să facă nici măcar o singură lege. 24 dintre aleşii de la Camera Deputaților au avut doar o singură lege care să fie şi promulgată, iar 84 se pot lăuda abia cu două sau trei acte normative publicate în Monitorul Oficial.

În cazul deputatului independent Bogdan Diaconu nu se poate spune că nu a avut voinţă. În trei ani şi ceva de mandat a iniţiat 50 de legi. Colegilor săi ari nu li s-au părut însă interesante aşa că majoritatea au fost respinse şi nu au mai ajuns pe masa preşedintelui pentru promulgare. Deputatul independent are şi o explicaţie: „Parlamentarii nu respectă Constituţia şi ideea de a vota conform cu propria conştiinţă ci respectă numai degetul liderului de grup”. Tot zero legi promulgate stă şi în dreptul deputatei Mihaela Stoica. Spune că propunerile sale au fost bune însă contează cât de influent este parlamentarul care depune legea şi mai puţin ce scrie în ea.

Mihaela Stoica, deputat independent: „În general sunt promulgate doar iniţiativele guvernamentale sau ale parlamentarilor care au foarte multă susţinere într-un partid aflat la guvernare”. Alții, cum ar fi liberalul Valentin Rusu, ridică din umeri. În trei ani de mandat a depus doar şapte inițiative legislative, dar nu a reușit sa aibă nicio lege promulgată.

Valentin Rusu, deputat PNL: „Nu ştiu. Dacă aş şti care este motivul pentru care nu a reuşit să promulge niciuna, vă daţi seama că aş face în aşa fel încât toate iniţiativele să îmi fie promulgate”. Așa se face că în ceasul al XII-lea, în ultimul an de mandat, 108 dintre deputaţi vor trebui să le explice românilor de ce nu au reuşit să facă mai mult de trei legi în patru ani, spun cei de la Digi 24.

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

https://pills24.com.ua

mazda.niko.ua

www.plasticsurgery.com.ua
Meniu