Timișorenii susțin că în cazul colapsului celor de la Rapid ei trebuie să evolueze în Liga 1 și nu UTA

  • njwc.info
  • June 14, 2016
  • 0

O eventuală dispariţie a Rapidului e  pândită şi de retrogradata ACS Poli Timişoara, nu doar de UTA. Conform Art. 18 din ROAF, în cazul în care o echipă este scoasă din Liga 1 dintr-un motiv sau altul, în locul său ar trebui să fie adusă prima echipă retrogradată, în acest caz Timişoara. Ioan Miculaş, preşedintele ACS Poli, a comentat pentru ProSport: „Momentan, nu suntem pregătiţi de Liga 1, dar ne putem pregăti în cel mai scurt timp. Nu am visat la chestia asta cu Rapidul, nici nu am gândit-o, că s-ar putea întâmpla în secolul XXI ca o echipă să fie exclusă din campionat pe motive financiare. Dar uitaţi că se întâmplă şi probabil că vor fi din ce în ce mai multe. Şi Târgu Mureş e într-o situaţie foarte urâtă, dar ei nu sunt în faliment. Rapid are termen zece zile să atace sau să plătească, dar nu are nicio şansă“.

Miculaş spune însă că se îndoieşte că FRF l-ar fi căutat pe Falcă: „Nu am fost at de FRF pentru că toţi oficialii sunt la meci, în Franţa. Asta e o vrăjeală, o minciună de-a lor (n.r. – pe arădeni). Pentru ce să-i eze pe ei? Astea sunt zvonuri aruncare aiurea. Conform regulamentului nu au ce să caute ei în Liga 1, nu sunt ei cei care să beneficieze. Noi trebuie să beneficiem! Apoi Petrolul şi abia după aceea să se ajungă la ei. Asta e aruncată de UTA sau de cineva la mişto. Noi, oficial, nu avem nimic“.

Oficialul timişorenilor spune că e atent la evoluţia cazului şi nu va lăsa ca altcineva să îi fure locul în Liga 1: „Vor să le facă reclamă sau ceva celor de la UTA, dar mai mult rău le fac prin chestia asta. Vă spun eu, nu se poate face niciun aranjament, e clar ce spune regulamentul. Poate Comitetul Executiv să hotărască schimbarea deciziei, dar noi vom contesta! Dacă noi am jucat şi am respectat un regulament al Federaţiei Române de Fotbal, trebuie să-l respecte şi ei. Nu ne-a at nimeni şi nici noi n-am at pe nimeni. Mai este termen de contestaţie, noi trebuie să ne pregătim, mâine la ora 17:00 ne reunim. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, mai e timp“.

Articolul 18 al ROAF nu prevede posibilitatea ca o echipă care a pierdut barajul de promovare să fie primită în Liga 1

Ce spune Articolul 18 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice:

„Ocuparea locurilor vacante în cazul retragerii/excluderii din competiţii (nou)

1. Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea sau retragerea unor echipe din campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel:

a) dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate. În cazul în care numărul acestora este insuficient, locurile nu se vor mai completa;

b) dacă retragerea/excluderea echipelor a intervenit după începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar iar locurile vacante nu se vor mai completa. În acest caz, la sfârşitul campionatului, numărul echipelor care retrogradează va fi redus în mod corespunzător“.

Leave a Reply

ремонт квартиры киев

рено каптур цена

japan shemale