Taximetristul arădean Guccifer ar putea da peste cap alegerile prezidenţiale din SUA

  • njwc.info
  • April 10, 2016
  • 0

Un taximetrist din Sâmbăteni, care ducea până de curând o viață secretă ca hackerul Guccifer, ar putea decide cine va ocupa poziția de cel mai puternic om al lumii, anunță Guccifer nu este programator, ci doar un “ghicitor de parole” – a citit biografiile unor personalităţi şi le-a intuit parola. Prin urmare, potențialul candidat democrat la președinția SUA Hillary Clinton ar putea fi acuzată de neglijenţă în tratarea unor secrete de stat.

Extrădarea “hackerului” român Guccifer în Statele Unite într-un moment critic al investigației folosirii de către potențialul candidat democrat la președinția SUA Hillary Clinton a e-mail-ului și unui server personal în interes de serviciu, nu este o coincidență, a declarat un fost director adjunct FBI, Ron Hoskoa pentru Fox News.

Potrivit fostului director adjunct al FBI, “nu este o coincidență” faptul că cererea de extrădare a venit din parte FBI, și nu a altei instituții americane.

FBI anchetează utilizarea de către fostul secretar de stat Hillary Clinton, pe perioada mandatului său, a unui cont de e-mail și a unui server personal, în locul celor oficiale, așa cum a decis congresul american.

SUA cere de obicei extrădarea hackerilor în cazuri de fraude cibernetice financiare majore

Unul dintre conturile sparte de Guccifer, pe numele său real Marcel Lazăr, pe lângă cel al fostului secretar de stat Hillary Clinton este cel al Sidney Blumenthal, omul de încredere al lui Clinton în momentul ocupării respectivei funcții.

“Din cauza proximității lui Sidney Blumenthal și a activității care implică email-urile lui Hillary, momentul extrădării pare cel puțin curios”, a declarat Fostul oficial FBI.

Un aspect important al investigației FBI este acela că, potrivit reporterului Matei Roșca, de la Pando.com, care l-a intervievat pe Guccifer, acesta nu deține abilități de programator, el pur și simplu ghicind parolele conturile acelor personalități după ce le-a citit biografiile.

Decizia Lui Hillary Clinton de a folosi un mail și un server personal, neprotejate, care au putut fi accesate de o persoană fără mari abilități de hacker ar putea fi un indiciu asupra direcției pe care se desfășoară ancheta FBI.

În cazul în care românul a reușit să ajungă la serverul familiei Clinton, Hillary ar putea fi pusă sub acuzație pentru încălcarea unui articol din Codul 793/18 lit f din legislația SUA, care prevede că “Oricine, dacă a fost în posesia legală sau în controlul oricărui document (…) care afectează securitatea națională și prin gravă neglijență permite ca acesta să fie mutat, pierdut, furat, modificat sau distrus (…) este pasibil de amendă sau închisoare pe o perioadă nu mai mare de zece ani sau ambele”.

Cu alte cuvinte, cu ajutorul și cooperarea lui Guccifer, FBI și-ar putea construi cazul pe evidența că o terță parte a putut obține ușor acces la documente confidențiale, precum cele legate de Benghazi, iar faptul că acea terță parte nu a avut susținerea logistică și financiară unui serviciu secret străin, precum cele ale Rusiei, Chinei sau Iranului, demonstrează “grava neglijență” a fostului secretar de stat.

sursa: 

Leave a Reply