Ţara tuturor posibilităţilor: cum ar putea ajunge Hillary Clinton președinte

Niciun comentariu

Petiție în SUA. Peste două milioane de americani au semnat, în mai puțin de 24 de ore, o petiție online prin care cer Colegiului Electoral să o aleagă pe Hillary Clinton în locul lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite.

Semnatarii petiției susțin că Donald Trump este nepotrivit pentru funcția de președinte.

„El găsește țapi ispășitori prea mulți americani și impulsivitatea lui, agresiunea, minciuna, recunoașterea unor antecedente de agresiune sexuală și lipsa totală de experiență îl fac un pericol pentru Republică”, se arată în textul petiției.

„Secretarul Clinton a câștigat votul popular și ar trebui să fie președinte”, continuă petiția.

„Singurul motiv pentru care Trump ‘a câștigat’ este din cauza Colegiului Electoral. Dar Colegiul Electoral ar putea da de fapt Casei Albă pe celălalt candidat. De ce să nu folosim această cea mai nedemocratică dintre instituțiile noastre pentru a asigura un rezultat democratic?”, se mai arată în petiția semnată de cel puțin două milioane de americani.

Petiție în SUA. Colegiul Electoral votează la data de 19 decembrie

După cum explică petiția, în ciuda faptului că Hillary Clinton a câștigat votul popular marți, Trump a obținut mai multe voturi electorale. Sin punct de vedere tehnic, Colegiul Electoral nu votează până în 19 decembrie, iar electorii au puterea de a o alege pe Clinton în loc de Trump, prin urmare răsturnând „rezultatele” alegerilor.

Mai exact, cei care au semnat petiția cer unor electori să voteze împotriva statelor lor, în scopul de a o face pe Clinton câștigătoare. Dar chiar dacă petiția își atinge obiectivul de trei milioane de semnături, este foarte puțin probabil că acest Colegiu Electoral o va vota pe Clinton.

De-a lungul istoriei, 99% dintre electori în Colegiul Electoral „au votat așa cum au promis” și cei care nu au făcut-o nu au influențat niciodată alegerile.

Ultima oară când un elector a votat împotriva angajamentului său a fost în 2004, când un singur elector a votat pentru colegul în cursă al lui John Kerry, John Edwards, în loc de Kerry. Votul lui, la fel ca voturile oricărui alt elector infidel în istoria americană, nu a avut niciun efect asupra rezultatului alegerilor, conform Independent Review Journal.

sursa: 

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

https://citroen.niko.ua

https://salon-svadebny.com.ua/

ivf-lab.com/ru/uslugi/154-intratsitoplazmaticheskaya-in-ektsiya-spermatozoida.html
Meniu