Țapoș, de partea lui Miron: „E om, mai și greșește, iar lucrurile bune se uită repede”

  • njwc.info
  • iunie 10, 2016
  • 0

Dacă UTA va întoarce miraculos soarta „dublei” cu FC Voluntari, Roland Nagy și Dan Țapoș vor ajunge din nou să lucreze în Liga 1. S-a întâmplat deja în sezoanele 2006-2007 și 2007-2008, ambii fiind „secunzi”, în principal în mandatul lui Marius Lăcătuș.

Lui Țapoș, însă, nu-i lipsește primul eșalon, sau oricum nu ceea ce reprezintă acesta în momentul de față. „Eu aș face o Liga 1 doar cu formații din București și din împrejurimi și cred că asta se va întâmpla în viitorul apropiat. Poți spune altceva după cum a gândit Federația acest baraj? Și-au bătut pur și simplu joc de echipele din Liga a 2-a, demonstrându-ne că fotbalul din România nu e pentru Provincie. Sau mai bine folosesc termenul franțuzesc, Provence, să înțeleagă și cei din Federație, plecați cu toții la Paris. Personal, sunt scârbit de cele întâmplate, chiar mă gândesc foarte serios să nu mai antrenez echipe de seniori și să rămân cu copiii sau juniorii. Iar motivele sunt și de altă natură, nu doar cele legate de ceea ce se întâmplă la București”, ne-a mărturusit antrenorul cu portarii al „alb-roșiilor”.

Deși încearcă și, în general, reușește să stea departe de părerile „specialiștilor” din mediul online, Țapoș a avut de-a face chiar astăzi cu unul dintre aceștia, în fața arenei „Motorul”. „Un pseudo-suporter m-a tras pe mine și pe Miron la răspundere. Poate, Miron a avut partea sa de vină la două sau, poate, la toate cele trei goluri încasate la Voluntari, e și foarte afectat din această cauză. În acest sens, m-am gândit toată noaptea și o să mă mai gândesc până la ora partidei de duminică dacă voi opta pentru Anca, deși eu și întreaga echipă avem mare încredere în Miron. Până la urmă, Bogdan e pe în acest sezon. A avut destule intervenții bune, decisive, iar ultima ce-mi vine în minte e cea din minutul 116 al partidei cu Călărașiul. Nu mai vorbeam despre Voluntari acum dacă se lua gol atunci, la o situație cât se poate de clară pentru adversar. Dar, ăsta e omul și se mai și pretinde suporter, uită lucrurile bune și-și aduce aminte numai de cele mai puțin bune. Miron e și el om, supus greșelii. În , nu există portar pe lumea asta care să nu fi greșit măcar odată. Chiar când mai apuc să mă uit la Liga 1, mai mult la rezumatele partidelor, mă crucesc la ce gafe mai văd. În fine, nimănui nu trebuie să-i placă de Miron, e posibil ca la anul clubul să opteze pentru alți portari, dar să-l acuzi pe băiat că nu și-a dorit mai mult sau că nu are o anumită valoare e deplasat. Păi Miron nu ar fi dorit să promoveze și să joace cu UTA în Liga 1? Și poate nici acum nu e târziu, dar e de la sine înțeles că orice discuție pleacă de la un meci fără gol primit duminică”, a mai punctat Dan Țapoș.

În fine, apreciatul antrenor cu portarii mai consideră că intervențiile goal-keeperului celor de la Voluntari sunt supraevaluate. „Sigur, Mircea Bornescu are o anumită cotă și valoare, dar nu știu de ce a fost atât de lăudat pentru paradele din meciul de miercuri. Finalizările lui Copil și Petre au avut doar forță, nu și plasament. Mingea i-a venit puțin deasupra capului lui Bornescu, astfel de intervenții nu sunt foarte complicate. Dacă jucătorii noștri ar trimis măcar un metru în stânga sau în dreapta, vorbeam despre un alt scor înainte de retur”, a concluzionat tehnicianul utist.

FOTO: Marius Anghel

Lasă un răspuns