Spitalele din Arad, printre puţinele din ţară care au scăpat de percheziţiile IGPR

  • njwc.info
  • May 7, 2016
  • 0

Mai multe percheziţii au loc sâmbătă la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. Poliţiştii au descins la spitale din jumătate din judeţele ţării, potrivit unui comunicat de presă.

Peste 150 de poliţiştii din 21 de judeţe şi Bucureşti participă la pecheziţii în spitale, de unde ridică probe şi documente. Sunt controlate 25 de spitale, potrivit unui comunicat al PoliţieiRomâne.

Pe lângă spitale, poliţiştii au mers şi la alte patru adrese din Bucureşti şi Ilfov, pentru percheziţii domiciliarela sediul şi punctele de lucru ale unei firme.

“La data de 7 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — I.G.P.R., desfășoară o acțiune în mai multe județe din țară, la unități spitalicești, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal, privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art.352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357, din Codul penal), sub coordonarea procurilor din cadrul P.Î.C.C.J., împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe.

Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale.

La activități participă 152 polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea”, se arată în comunicatul IGPR.

Poliţiştii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ridică documente de la sediul central Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia, au declarat surse judiciare pentru. Aceleaşi surse spun că sunt percheziţii şi acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Mai multe echipe de poliţişti de la Direcţia Economică din cadrul Poliţiei Române, împreună cu reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, sunt, la ora transmiterii ştirii, la spitalele din Capitală şi din ţară unde, la verificările făcute iniţial, au fost găsite probe neconorme pe dezinfectanţi.

Aceasta este prima acţiune de la începerea anchetei, percheziţiile fiind făcute sub coordonarea Parchetului General.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru “zădărnicire a combaterii bolilor” şi “falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, “pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor efectuate a fost făcută publică de Ministerul Sănătăţii. Pe ea sunt 50 de spitale dintr-un total de 289 controlate, adică un spital din şase. Acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

sursa: 

Leave a Reply