Scriitorul italian Luca Vincenti, la seminarul profesorului universitar Alina Breaz

  • njwc.info
  • martie 9, 2018
  • 0

Sociologul şi criminologul italian Luca Vincenti autorul cărţii „Bandele de stradă” a participat, vineri, 9 martie, la o întâlnire cu studenţii Facultăţii de Ştiinte ale Educaţiei, Pshiologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Acesta a fost invitat la seminarul Lect.Univ.Dr. Alina Breaz care i-a avut ca invitaţi pe Univ.Dr. Alina Costin şi Conf. Univ. Liliana Bran.

„Deplinătatea bucuriei unei zile este acel moment când reuşeşti, prin actiunile pe care le faci, sa transmiţi (cel puțin) celor din jur, un mesaj constructiv. Astăzi, am reușit, alaturi de colegii mei din cadrul Facultății de Științe ale Educatiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, să fiu gazda unui seminar sub egida unei lansări de carte, cu tema: „Bandele de strada”! Am cunoscut un om minunat, un om care ne-a dezvăluit experienţe umbrite ale societății italiene, exprimate prin date concrete în cartea domniei sale. Mulțumesc astfel: autorului Luca Vincenti, mulțumesc Untaru Claudia, doamnei profesor Dr. Mihaela Gavrila, Conferențiar Dr Liliana Bran, conferențiar Dr. Alina Costin pentru evenimentul de astăzi!”, a declarat Lect.Univ.Dr. Alina Breaz. Şi studenţii au fost foarte receptivi şi nu l-au lăsat pe autor să plece până nu le-a răspuns la toate întrebările.

Cartea „Bandele de stradă” care a fost lansată în mai multe judeţe din ţară este o carte document – monografie de criminologie, un studiu, la care autorul a lucrat ani de zile.

Autorul a studiat bandele de cartier din Genova, le-a urmărit mişcările înfiltrându-se între ele. Astfel, a reușit să le descifreze codurile, pe unii dintre ei a reuşit să-i intervieveze. S-a luptat să demonstreze că aceste bande există că se dezvoltă de la an la an şi că au propriile reguli.

Cartea este o cercetare, care începe cu preistoria bandelor, cum au apărut ele şi cum s-au dezvoltat în timp. Este o cercetare pe care autorul a realizat-o cu mult interes şi curaj.

Luca Vincenti ne vorbeşte despre valori, norme, mentalitate, despre modul în care sunt botezaţi cei noi intraţi în bandă, despre sexul la care sunt supuse femeile, despre veterani şi modul în care aceştia se comportă în închisoare. Nu în ultimul rând, autorul relatează şi despre cazul bandelor ultra și Naziskin. Aflăm din carte, modul în care tinerii care fac parte din bande se îmbracă, dar şi despre gesturile care îi diferenţiază de ceilalţi.

În urmă cu o săptămână sociologul şi criminologul Luca Vincenti le-a vorbit studenţilor Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii din Bucureşti despre cartea “Bandele de Stradă”. A vorbit despre perioada în care a profesat meseria de jurnalist, despre metodologie, dar a şi răspuns intrebărilor adresate despre tot ce este legat de mass- media şi de comunicare.

Lasă un răspuns

фіат дукато

citroen.niko.ua

www.agroxy.com