Scandal uriaș în State: Bela Karolyi, fostul antrenor al Nadiei, acuzat că ar fi tolerat abuzuri sexuale

Niciun comentariu

Foștii antrenori ai echipei feminine de gimnastică a SUA, Bela și Marta Karolyi, respectiv medicul Larry Nassar, sunt țintele unor serii de acuzații cutremurătoare.

O gimnastă americană, fostă componentă a lotului Statelor Unite intre 2004-2010, dar care a refuzat să-și dezvăluie identitatea în cadrul relatărilor, i-a dat în judecată pe cei 3 pentru și sexual, scrie news.ro, care citează ESPN.

Mai exact, în procesul intentat la Curtea Superioară din California, fosta sportivă mărturisește că a fost abuzată fizic și emoțional de cei doi antrenori. Corecțiile fizice, privarea de apă și hrană sau injuriile verbale ar fi fost doar câteva din metodele folosite de Bela și Marta.

Totodată, aceștia ar fi închis ochii în fața repetatelor abuzuri sexuale din partea medicului Larry Nassar (foto 2 galerie) care, sub pretextul “unei ajustări intravaginale a oaselor”, profita de tinerele gimnaste!

Toate acestea s-ar fi petrecut la Karoly Ranch, ferma deținută de antrenori în Huntsville Texas, care avea și rol de centru de pregătire.

“Bela și Marta Karoly au ascuns practicile lui Nassar pentru că și doctorul, la rândul lui, era dispus să țină secret abuzurile acestora. Ceea ce vrem să scoatem în evidență prin acest demers este că acea fermă era un mediu toxic pentru acești copii, dar unul perfect pentru pedofili. Bela și Marta se fac vinovați pentru că nu s-au îngrijit de siguranța acestor copii, care au sfârșit în mâinile unui om care îi abuza sexual”John Manly – avocatul gimnastei care a intentat procesul 

Procesul demarat vizează și Federația Americană de Gimnastică, pe actualul președinte Steve Penny, dar și pe fostul președinte, Robert Colarossi, care ar fi avut cunoștintă de practicile antrenorilor, dar au decis să le ignore.

Contactată de ESPN, federaţia americană a negat acuzaţiile la adresa sa, în timp ce Marta Karolyi, retrasă din activitate după Jocurile Olimpice din vară, a refuzat să comenteze cazul.

În septembrie, altă fostă gimnastă, medaliată la Jocurile Olimpice din 2000, a intentat un care îl vizează tot pe Nassar, acuzaţiile fiind similare cu cele din procesul din acest an.

Medicul are un lung istoric al episoadelor de comportament necorespunzător. Într-o anchetă a federației s-a descoperit că acesta mai are 30 de plângeri de agresiune sexuală pe numele său, lucru care i-a adus demiterea în vara lui 2015.

În România, cartea Mariei Olaru a adus în prim-plan adevăruri șocante despre viața gimnastelor aflate sub comanda duetului Belu-Bitang.

sursa: 

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

www.progressive.ua

profvest.com
Meniu