Scandal de corupţie în Coreea de Sud. Nou mandat de arestare pentru moştenitorul Samsung

Niciun comentariu

Fiul preşedintelui grupului Samsung şi nepotul fondatorului său, Lee Jae-Yong, 48 de ani, a fost interogat de mai multe ori într-o afacere care a dus la destituirea preşedintelui sud-coreean Park Geun-Hye. Procurorii îl acuză pe Lee Jae-Yong ca a oferit 43 miliarde de woni (35 milioane de euro) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintelui Park Geun-hye, în schimbul sprijinul fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două din filialele Samsung în 2015 scrie

Luna trecută, o solicitare privind emiterea unui prim mandat de arestare care îl viza pe Lee Jae-Yong a fost respinsă de un tribunal din Seul, estimând că probele nu sunt suficiente pentru a justifica arestarea.

Anchetatorii susţin că în ultimele săptămâni au descoperit noi probe în acest dosar. “Am făcut o cerere pentru emiterea unui mandat de arestare împotriva lui Jay Y. Lee”, au anunţat anchetatorii fără a oferi alte detalii.

Lee Jae-Yong est de facto conducătorul Samsung după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Dacă Lee ar fi arestat aceasta ar fi o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece ar afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii. În , acest scandal vine la scurt timp după ce Samsung a retras de pe piaţă telefoanele Galaxy Note 7 din cauza unor probleme la baterie.

Category: njwc.info
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

www.surrogacycmc.com

>https://pills24.com.ua<

www.topobzor.info
Meniu