Samuel Caba este de părere că anumite sondaje pot manipula arădenii

  • njwc.info
  • March 1, 2016
  • 0

Samuel Caba, candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Aradului, atrage atenția alegătorilor „asupra unei tehnici de manipulare orchestrată de anumite forțe politice interesate să înșele buna credință a alegătorilor”.

El declară că în această perioadă sunt vehiculate „pe surse” rezultate ale unor așa-zise sondaje de opinie menite, pe de o parte, să favorizeze pe un anumit candidat iar pe de alta să minimalizeze șansele altor candidați sau partide politice. Samuel Caba trage un semnal de alarmă că asemenea proceduri de pre-campanie pot crea confuzii mari și, mai ales, pot induce părerea falsă că anumiți candidați sau partide nici nu contează în cursa electorală, nefiind introduși în sondaje.

„Trebuie să atrag atenția arădenilor că există asemenea tehnici, de a ignora șansele unui partid sau candidat prin neintroducerea acestuia în sondaj, atunci când realizatorii adresează întrebări referitor la opinia despre unii sau alții dintre cei implicați în cursa electorală. Am avut ocazia să mă conving personal de existența acestui gen de tehnici atunci când am fost apelat telefonic de un institut de sondare a opiniei publice și am constatat cum sunt excluse partide din sondaj, inclusiv Mișcarea Populară. Eu, care am și formație de sociolog, am înțeles rapid mecanismul diversiunii care este practicat de cei care comandă asemenea sondaje. Tocmai de aceea mă simt obligat să iau atitudine public și să atrag atenția: stimați arădeni, nu vă lăsați manipulați! Un sondaj real este doar cel care include toți potențialii candidați și toate forțele politice implicate în cursa electorală. Celelalte manevre de așa zisă sondare sunt doar încercări de a deturna atenția dumneavoastră de la unii dintre candidați și de a-l favoriza pe cel care comandă sondajul”, a declarat candidatul Mișcării Populare la Primăria Aradului, Samuel Caba.

Leave a Reply