S-a redeschis Transalpina, cea mai inalta sosea din Romania!

  • njwc.info
  • mai 30, 2017
  • 0

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca a fost redeschisa circulatia rutiera pe DN 67C, adica pe Transalpina.

Din cauza vizibilitatii reduse produsa de ceata densa accesul masinilor in intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis, mai anunta oficialii de la drumuri. Avand in vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase si altitudinea ridicata), viteza maxima de circulatie pe sectorul de drum mentionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t.

In perioada urmatoare utilaje ale CNAIR SA vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de cate ori este nevoie.

Zapada depusa pe carosabil a fost inlaturata, s-au finalizat marcajele rutiere si au fost montate toate elementele de siguranta si de semnalizare deteriorate pe timpul iernii.

Transalpina, denumita si „Drumul Regelui” face legatura intre Transilvania si Oltenia. Aflata la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai inalt drum din Romania care poate fi traversat cu masina, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2.145 m).

In anul 2009 a inceput asfaltarea si modernizarea acestui drum pe o distanta de 148 de kilometri, intre Sebes, judetul Alba si Bengesti, judetul Gorj. in 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost asternut.

Lasă un răspuns

www.best-products.reviews

https://gazon.net.ua

mitsubishi.niko.ua