Reacții după derby-ul campionatului în Liga a IV-a! Vezi ce șanse își atribuie antrenorii celor de la Cermei și Sântana la titlu

  • njwc.info
  • May 16, 2016
  • 0

Considerată mare favorită la câștigarea meciului de titlu cu Sântana, Lunca Teuz Cermei a trebuit să se mulțumească cu o remiză ce menține suspansul până în ultima etapă. Unirea a luat un avans de două goluri până în minutul 10 pe Teuz, dar trupa gazdă a avut puterea să revină până la pauză.

aslau2

Aslău: „Campionatul se joacă până la ultimul fluier”

Deși s-a jucat deschis și în partea a doua, numărul ocaziilor importante de poartă nu a mai fost la fel de mare și tabela a „înghețat” la 2-2. Am obținut un rezultat bun la cum a evoluat scorul. Am revenit de la 0-2 în fața unei echipe bune, bine oraganizată. Îmi felicit băieții pentru tăria de caracter, au avut atitudine. Am reintrat în joc încă di prima repriză, pe final puteam să și câștigăm, dar la fel de adevărat este că și ei au fost aproape de golul trei după acea bară. Asta a fost, mergem mai departe, suntem echipa de primul loc, sperăm să ne bucurăm la final”,a punctat Mircea Aslău.

În mecul tur, câștigat de Sântana cu un zdrobitor 6-1, Alex Capătă a reușit „tripla”, iar azi a marcat încă de două ori în poarta lui Florin Rusu. „Chiar dacă ne-am pregătit toată săptămâna și ne-am luat măsuri, Capătă demonstrează că este un atacant pe val, care te taxează la prima greșeală. Dar – până la urmă – e bine că ne-am achitat de sarcini și am reușit să-l blocăm timp de 80 de minute. Sigur, ideal era să nu scape deloc, dar până la urmă de aceea e frumos fotbalul, cu jucători buni și jucători mai slabi. Iar din punctul meu de vedere Capătă este un fotbalist de valoare, care ar putea juca liniștit la Liga 2-a”, e opnia „Zimbrului”.

Poate cel mai bine cotat fotbalist al Cermeiului a ieșit accidentat la mijlocul reprizei secunde și ar putea ratat finalul stagiunii fotbalistice. „Adi Rusu este un fotbalist foarte valoros, e suflul echipei, care ne ordonează foarte bine din teren, dar avem înlocuitori dacă nu-și va reveni. Noi sperăm, însă, să nu fie ceva grav la el”, a spus antrenorul Cermeiului despre fostul fundaș al UTA-ei, Pandurilor sau FC Brașov.

Derby-ul de la Cermei a atras aproximativ 800 de oameni la teren, record absolut de asistență pe cocheta arenă de pe Teuz. „Nu știu ce eveniment de orice fel mai adună atâția oameni în județ, iar cei care au venit azi la Cermei nu cred că au regretat. Au văzut un meci frumos, spectaculos, cu răsturnări de scor și un ritm de Liga a 2-a”, a mai comentat Aslău.

Cu trei echipe în două puncte, Cermei, Sântana și Crișul, deznodământul este încă incert, ceea ce a recunoscut și antrenorul „alb-roșiilor”. „Campionatul se joacă până la ultimul fluier, mai avem două meciuri grele, deși pentru noi toate au fost așa la cum s-a mobilizat fiecare echipă împotriva noastră. Tot ce se întâmplă la Cermei e datorită acestor băieți, care joacă doar pe teren, se vede munca lor și eu zic că la final noi vom fi cei care vom câștiga”, a concluzionat Aslău.

donca2

Donca: „Am dovedit că putem juca de la egala la egal cu orice echipă”

Unirea Sântana a avut parte de un start perfect de derby. Până în minutul 10 avea 2-0 și se părea că ar putea scăpa în câștigătoare precum la Chișineu Criș. Cermeiul a avut reacție și a revenit pe tabelă și a obținut remiza.

Deși are regretul că echipa sa a scăpat șansa imensă de a trece pe primul loc, Dinu Donca s-a declarat mulțumit de echipa sa. „Vreau să-i felicit pe băieții mei pentru dăruire. Nu a fost nicio diferență în joc între noi și Cermei. Prin prisma evoluției scorului ne pare rău că a ieșit doar scor egal. Am avut și o bară în repriza a doua, ei au avut o ocazie mare pe final, până la urmă se poate spune că rezultatul e echitabil. Îmi place să mă repet și am dovedit și azi că ne-am apărat mereu corect șansele și am încurcat pe toată lumea. Până la urmă, deocamdată suntem singura echipa ce a plecat neînvinsă de la Cermei. A fost un meci, sau cel puțin o primă repriză, cum rar mai vezi în Liga a 4-a sau chiar deloc. Atmosfera a fost și ea senzațională, dacă ar fi astfel de spectatori meci de meci, eu zic că fotbalul arădean și cel românesc ar fi mult mai sus”, a afirmat antrenorul Unirii la finalul disputei de la Cermei. 

Punctele gazdelor au venit la capătul unor faze fixe, spre dezamăgirea lui Donca.„Ne-am antrenat toată săptămâna la fazele fixe, cel puțin 30 de minute la fiecare antrenament ne-am axat pe asta. Asta e, ei excelează la acest aspect, noi pe contraatac și astfel s-a scris istoria partidei. Am început în pressing, acolo i-am surprins puțin, căci ei s-ar fi așteptat să stăm la cutie și prin asta am dovedit că putem juca de la egal la egal cu orice echipă, indiferent de fotbaliști și condiții”, a adăugat „principalul” Unirii, care și-a amitit și de ultima fază a primei părți. Atunci, Claudiu Popa a scăpat pe stânga a pătruns în careul mic, dar în momentul finalizării a căzut ca și secerat la pământ.  „S-a oprit singur, nu a mai ajuns la minge. Trebuia să încerce un șut și apoi îl duceam eu singur la spital”, a comentat cu o doză de ironie acțiunea decarului său.

Acum, Sântana își pune toate speranțele în Frontiera Curtici și Progresul Pecica, ultimii adversari ai Cermeiului în acest sezon. „Campionatul încă se joacă, a revenit și Crișul lângă noi, ceva mai suspans există. Lot ar avea și Curtici și Pecica pentru a crea surprize, acum rămâne de văzut dacă vor fi capabile să le țină piept celor de la Cermei. Eu mă bucur că din meciurile cu primele patru echipe, tur-retur, am câștigat patru, am făcut un egal și am pierdut doar unul. Suntem acolo sus și le dăm peste nas unora care spuneau că nu avem față de primele locuri. Noi încă sperăm că mai putem fi primii, presiune va și pe Cermei  cu cele două meciuri grele. Acuma depinde și de maniera în care vor aborda adversarii lor meciurile. Unii au 11, alții 12 jucători, se dau jucători afară în timpul campionatului…”, a încheiat Dinu Donca, referindu-se cu siguranță la divorțul prematur al celor de la Pecica portarul Rus.

Leave a Reply

у нас yarema.ua

yarema.ua