Ramona Pencea, expert psiholog, ne vorbeşte despre femeia asertivă

Niciun comentariu

Psihoterapeutul arădean, Ramona Pencea, expert psiholog, ne vorbeşte despre  despre femeia asertivă care poartă cerurile.

„O femeie devine conștientă de frumusețea și puterea sufletului ei după de a făcut concurență neloială mării, a-nțeles mai mult decât popa, a născut fii și fiice sau i-au fost uciși în pântec de egocentrismul sau ” boala mentală” a  celor din jur…

O femeie devine conștientă că e femeie, nu orice fel de femeie, ci una specială, care își respectă drepturile, trupul,  care a renunțat la comportamente infantile sau non-asertive create de obsesia singurătății ori de erorile educației comuniste.

Acum știe să divorțeze dacă soțul recurge la abuzuri. Nici nu mai are dificultăți în a solicita ce dorește, chiar dacă celălalt devine manipulator, agresiv sau pasiv-agresiv.

Femeia conștientă știe, te “citește ” câte “prune ai în straiță” sau ce interese încerci să ascunzi…

Ea știe când vorbești cu mintea ta sau când “reproduci” dorințele și interesele grupului tău.

O astfel de femeie nu se lasă intimidată de reproșuri și critici  excesive sau de poziția de victimă în care pozezi. Pur și simplu, ea alege: să te lase sau nu, să mai faci parte din viața ei.

Atunci când vine timpul, nu vei mai primi nimic, de parcă ar fi dat Alzheimer -ul în ea!

Degeaba vei căuta rivali, ea se respectă și nu va alege expresia alcoolicilor “cui pe cui se scoate”.

Degeaba ii vei căuta defecte mergând pe expresia ” sunt acri strugurii”, ea, în timp ce tu beneficiai de atenția ei, a-nvățat să aibă o stimă de sine independentă de reacții tale, ale societății…

Nu-ți vine să crezi, parcă nu mai e cea pe care ai prins-o în mrejele promisiunilor…ea e!!! Dar mult mai minunată, “oaza ta de liniște ” are iubire multă, insă diferența stă în acțiune/inacțiune :” nu arunca mărgăritare la porci”…

Poți s-o arunci la lupi, arunc-o,, te asigur că s-a călit  cu cei pe care i-ai lăsat s-o mârâie, încurajați de necinstea ta, arunc-o  la lupi și o vei admira, seara, când ii duce-n lesă, la plimbare…îi faci un bine, tot ziceai să facă mișcare.

Femeia conștientă de ea însăși nu-și caută stăpân dorind să se căsătorească, ea este cea care alege să cinstească relația cu tine, altfel, în cazul în care te consideră nepotrivit, degeaba cauți soluții frumoase sau meschine.

Iubirea suferă transformări dramatice atunci când falsitățile se-nmultesc și…bum!  Femeia devine o scorpie ( de fapt, ea e asertivă, ei o văd scorpie) căreia nu-i pasă ce ai de zis în al 12-lea ceas.

Îmi plac femeile asertive chiar dacă, uneori, plâng…cam 30 de minute, apoi, curate, văd de ceea ce e important, de ele!

Ador femeile care fac copii cu cei care le iubesc și le respectă!

Respect până la Dumnezeu și-napoi, femeile care știu să fie mulțumite și fericite atunci când sunt singure sau știu petrece în armonie cu sufletul lor momentele în care sunt lăsate singure.

Admir femeile care se-ngrijesc de sufletul, mintea și de trupul lor, deoarece ele sunt acele femei inteligente emoțional!!!

Femeie, chiar  dacă porți cerurile pe umeri și nu e ceea ce dorești acum, inspiră și acceptă să te faci fericită, altfel ești o așteptare între două intrigi,  ești o poiană în care vin şacalii la cină…și dacă îi asculți când îți cer să închizi ochii, te vei  trezi că ești străină în propria casă și viață.

Despre ei, nu-ți fă griji, primesc exact ce ți-au dorit sau făcut ție.

…un rege îi învață cum să-și scoată ochii…

P.s. Un secret: Timpul nu există, frica nu îți e înnăscută, anii trăiți, cu sensibilitatea ta, te fac mult mai frumoasă și, sigur, mult mai binecuvântată decât ți-ai imaginat vreodată!”.

Category: njwc.info
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

progressive.ua
Meniu