Protocol de colaborare între ULAL şi Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad

  • njwc.info
  • January 5, 2017
  • 0

Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Arad si Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad au semnat un protocol de colaborare  in vederea realizarii sarcinilor comune pe linie de evidenta a persoanelor.

Protocolul de colaborare vine in sprijinul asociatiilor de proprietari prin identificarea solutiilor de punere in legalitate pe linie de evidenta a persoanelor pentru cazurile depistate prin responsabilii cartilor de imobil.

„Este vorba de prevenirea situatiilor de cazare a persoanelor fara a fi inscrise in cartea de imobil conform H.G. 1375/04.10.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta , domiciliul, resedinta, si actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si instruirea si indrumarea responsabililor cu cartea de imobil in vederea intocmirii si actualizarii acestora. In ultimul timp asociatiile de proprietari se confrunta cu o fluctuatie de persoane in imobile”, a declarat Dorina Lupşe, preşedinte ULAL.

Potrivit H.G. 1588/2007 privind Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de  proprietari, persoanele care locuiesc  minim 15 zile trebuie sa fie inscrise in cartea de imobil si sa participe la plata cheltuielilor comune aferente numarului de persoane.

Leave a Reply

обращайтесь

подробно