Primarul Falcă şi refugiaţii

  • njwc.info
  • January 28, 2016
  • 0

Primarul Gheorghe Falcă vrea ca refugiaţii să vină în Arad, mai exact 15 la sută dintre cei pe care îi va prelua ţara noastră. Primele informații concrete despre acest lucru au apărut după publicarea pe site-ul Ministerului Culturii a strategiei cu care Aradul a concurat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Primarul a spus că prin primirea refugiaţilor fabricile din Arad vor avea muncitori. Despre acest subiect Falcă a vorbit în urmă cu câteva luni cu Victor Ponta, căruia i-a spus că rata de şomaj e zero şi că dacă îl ajută să refacă câteva blocuri vechi va avea şi unde îi caza.

Amintim că anul trecut ( luna octombrie) invitat la un talk show realizat de B1 Tv, Victor Ponta a dezvăluit tot planul primarului: „Primarul Falcă de la Arad mi-a spus «dom`le, noi la Arad avem șomaj zero, noi suntem dispuși. Ajutați-ne să reabilităm niște blocuri mai vechi, să îi cazăm acolo și le dăm de lucru!». Că într-adevăr în zona de vest a României, e deficit de locuri de muncă…”, a spus pe atunci premierul.

În momentul de faţă pe listele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad sunt 779 de oferte de muncă. Probabil primarul acolo va dori să îi încadreze pe miile de refugiaţi cu care doreşte să populeze oraşul de pe Mureş. Mai mult de atât, planul este bine gândit, deoarece se apropie alegerile şi câteva mii de voturi în ar prinde bine oricui.

 

 

Leave a Reply