Preoţii, puşi să jure că nu fură

  • njwc.info
  • martie 1, 2016
  • 0

Tot personalul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), inclusiv preoţii, vor semna un Jurământ sau „Act de onestitate şi fidelitate” faţă de BOR. Prin acest document, se angajează că nu îşi vor însuşi venituri necuvenite şi că vor păstra „cu sfinţenie” confidenţialitatea sarcinilor de serviciu, relatează hotnews.ro.

În numele Sfintei Treimi, Subsemnatul… jur înaintea lui Dumnezeu şi a Chiriarhului meu… sau a delegatului Său… că, în perioada desfăşurării activităţii în responsabilitatea de…, voi îndeplini obligaţiile prevăzute în Decizia de numire, cu cea mai deplină conştiinciozitate, onestitate, fidelitate şi corectitudine faţă de Biserică, nu îmi voi însuşi nimic din bunurile Bisericii…„, se arată în „Actul de onestitate”.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care a precizat pentru hotnews.ro că decizia a fost luată de Sfântul Sinod al BOR din ianuarie. Vasile Bănescu a spus că documentul nu poate fi făcut public, întrucât este un act de uz intern. „Este un act sprijinit pe două idei fundamentale: fidelitate faţă de instituţie şi onestitate în administrarea bunurilor cu care respectiva persoană intră în . Este ceva absolut firesc şi nu este nimic constrângător în textul acestui jurământ de onestitate şi fidelitate. El exprimă grija Bisericii de a promova corectitudinea, transparenţa, legalitatea în administrarea bunurilor instituţionale„, a spus Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR susţine că s-a luat această decizie, „pentru promovarea acestor valori ale onestităţii şi fidelităţii, corectitudine, legalitate„. „Trăim într-o societate în care aceste valori se pot simţi ameninţate. Niciodată nu este rău să ne luăm un angajament în a promova nişte valori„, a conchis Vasile Bănescu.

 Sursa:  / Foto: www.proiectromania.wordpress.com

Lasă un răspuns

ремонт в квартире

http://best-cooler.reviews

www.steroid-pharm.com