Peste 4.000 de oameni au semnat o petiție pentru a susține firma de lactate “Brădet”

  • njwc.info
  • March 3, 2016
  • 0
Reacții acide în mediul online la adresa ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. O petiție online a strâns deja 4.000 de semnături, iar pe Facebook oamenii se mobilizează pentru a susține un produs autohton. Brandul de lactate Bradet, scos țap ispășitor de către ministrul Agriculturii nu se aștepta la o asemenea susținere. Chiar și fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, este fan al produselor Bradet și a demonstrat asta jurnaliștilor, transmite B1 TV.
“Susținem Lactate Brădet Argeș”, “Nu vrem să se închidă Lactate Brădet”, “De ce nu cred că brânza este de vină” sunt doar câteva din acțiunile care au devenit virale în mediul online, fiind preluate și distribuite de mii de internauți. Mulțimea de proteste de pe Facebook, blogurile care susțin și apără brandul românesc de lactate au acaparat mediul online în ultimele zile. O petiție în care oamenii spun că nu doresc închiderea fabricii are până acum aproape 4.000 de susținători.
Peste 4.000 de oameni au semnat o petiție pentru a susține firma de lactate “Brădet”
Postarea celor de la Bradet cere oamenilor să fie temperați.
“Nu credem că Lactate Bradet este vinovată pentru îmbolnăvirea și moartea bebelușilor din Argeș.
În spital sunt mulți copii dintre care doar 1 s-a spus că a mâncat acest tip de brânză. Poate autoritățile nu au răspunsuri și caută un țap ispășitor. Închiderea fabricii înseamnă oameni care își pierd locurile de muncă și piața argeșeană invadată de lactate făcute…fără lapte.”
“Lactate Brădet e un brand al Argeşului, un brand prezent inclusiv în Germania, Franţa şi Olanda. Susţin Producătorii Români! Spuneți “NU” distrugerii brand-urilor românești !”, se arată într-un mesaj pe Facebook.
Toate aceste reacții vin ca răspuns la declarația ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta s-a grăbit să dezvaluie numele fabricii de brânză înainte ca ancheta să fie finalizată. Internauții îl acuză pe ministru că a scos țap ispășitor o firma mică, românească. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, s-a dovedit chiar a fi un mare fan al produselor incriminate. Într-o conferință de presă a pus pe masa un iaurt și l-a mâncat în fața jurnaliștilor.
Sursa:

Leave a Reply