Pensiuni și restaurante, în zona Cetății Șiria

  • njwc.info
  • ianuarie 9, 2017
  • 0

Zona Cetății Șiria se va dezvolta în următorii ani. Cel puțin așa își dorește primarul comunei Șiria, Valentin Bot, care a declarat că de când este drumul asfaltat până la cetate numărul turiștilor este tot mai numeros. De asemenea, acesta spune că dealul pe care se află ruinele este frecventat de practicanţii de planorism, parapantism sau mountain bike. „Parapantiștii vin atunci când vremea le este prielnică și termica bună „Avem în vedere în continuare dezvoltarea turistică a acestei zone. Dorim să atragem investitori pentru a deveni o zonă cu pensiuni și restaurante”, a declarat Valentin Bot.

Ruinele cetăţii se află la 30 de kilometri de Arad.  Dacă înainte de realizarea drumului doar câteva persoane urcau în fiecare zi la cetate, acum turiştii vin cu autocare din mai multe judeţe şi chiar din străinătate.

Primăria Şiria şi Consiliul Judeţean Arad intenţionează să obţină fonduri europene pentru conservarea şi punerea în valoare a cetăţii, conform unui studiu estimându-se că investiţiile se vor ridica la cinci milioane de euro. Se are în vedere inclusiv instalarea unei telecabine, care facă legătura între parcul central al localităţii – unde se află şi Muzeul Memorial ”Ioan Slavici şi Emil Monţia” – şi ruinele din vârful dealului. După realizarea proiectului, la cetate ar urma să aibă loc mai multe evenimente culturale anuale, inclusiv un festival medieval.

Lasă un răspuns

вода киев

www.topobzor.info

читайте здесь fashioncarpet.com.ua